Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špíz z vepřové panenky s kapary majonézou

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 446 kJ /
2 497 kcal
Bílkoviny100,24 g
Tuky229,13 g
Vláknina3,18 g
Cholesterol 618 mg
Sodík 358 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy7,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso si nejdříve naložíme do sečuánského pepře a soli. Napícháme na špejli a na grilovací pánvi opečeme z obou stran aspoň 4 minutky. Krok 2: Brambory jsem krátce předvařila v osolené vodě, poté nakrájela na plátky a dala na chvilku pod gril. Krok 3: V malém kastrůlku jsem si rozpustila trochu másla se dvěma stroužky česneku. Krok 4: Majonézu jsem si připravila tak, že jsem vyšlehala žloutky s hořčicí a pak s olejem. Přidala hrst kaparů a rozmixovala. Dochutila pepřem a lehce solí. Krok 5: Na talíři pak podáváme špíz s rukolou, brambory a přelijeme česnekovým máslem. Jako dip jsem volila majonézu s kapary.

Zveřejněno 10. 6. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špíz z vepřové panenky s kapary majonézou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M67P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špíz z vepřové panenky s kapary majonézou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M67P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

BlankaZ...to je taky fakt :-D

Krásně připraveno:-K:-p:yes:

terezicka1 > Tak si můžete udělat česnekové máslo:-))Vypadá to hezky,můžete ho mít dlouho v lednici a jenom ukrajovat:yes:

Samozřejmě zalezi, jak každému chutná. Já na bylinky moc nejsem a doteď ta chuť másla s česnekem na bramborách nejde zapomenout...bože a ta majoneza byla luxusní....pak jedla už i později studenou panenku co zbyla, jen s tou majonezou :-D

Krásný recept,přesně podle mojí chuti:-)) Jinak místo rozehřátí másla s česnekem doporučuju(a obzvlášť teď v sezoně bylinek)udělat si bylinkové máslo,a pláteček potom položit na maso.

Mňam:-p:yes:

:yes:

Tématické fráze:
špíz z vepřové panenky na grilu, špíz z vepřové panenky, dip s kapary, naložená vepřová panenka recept, veprove na kaparech, špízy z vepřové panenky, kapary dip, minutky z vepřové panenky, špíz z panenky, špíz na grilovací pánvi, dip k vepřové panence, přeliv s kapary, minutky z vepřového masa recepty, vepřová panenka špíz gril, vepřový špíz na grilu s rukolou, recepty na vepřovou panenku, vepřová panenka špíz, spiz vepřová panenka recepty, dip z kapary, vepřová panenka na kaparech

Suroviny:
panenka vepřová, pepř sečuánský, sůl, máslo, česnek, brambory, rukola, rajče, hořčice dijonská, žloutek, sůl, pepř, olej, kapary

Přidat fotografie receptu