Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slávky dušené na víně

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 285 kJ /
1 024 kcal
Bílkoviny66,20 g
Tuky36,59 g
Vláknina11,29 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 3,73 g
Sůl10,00 g
Sacharidy49,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slávky důkladně vydrhneme hrubou stranou houby na mytí nádobí (novou). Krok 2: Ve větším hrnci na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Krok 3: Přidáme nadrobno nakrájený česnek a vložíme okapané slávky. Krok 4: Promícháme a zalijeme vínem. Krok 5: Osolíme, opepříme a hrnec přiklopíme. Krok 6: Dusíme 5 minut. Krok 7: Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme jadérka a zbytek nakrájíme na kostičky. Krok 8: Přidáme do hrnce a ještě 3 minuty dusíme. Krok 9: Nakonec zjemníme máslem a přidáme pažitku. Krok 10: Podáváme v hlubokém talíři i s "omáčkou". Můžeme podávat s bagetkou, nebo jen tak.

Zveřejněno 10. 6. 2015

Poznámka autora Dooga

Jíme tak, že vezmeme jednu slávku, kterou použijeme jako kleštičky a tou vyndáváme z ostatních maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slávky dušené na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ORJB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slávky dušené na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ORJB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Ty jsou super! Morsky potvory jsou u me na prvnim miste, takze posilam zaslouzeny bodik:yes::yes:. Receptik moooc chutny, fotky nadherne.

Oku lahodící fotka:-KVašíku,věřím,že sis pošmáknul:-p:yes:

Miluji slávky, díky za připomenutí, asi zítra naběhnu k nám do rybárničky, ve čtvrtek mají zboží ;-):-p

vybusna:slávky sú dobré, tie "škrupinky" tomu nedajú nejakú pachuť. chutí to...len sa z nich ťažko naješ - hora "odpadu". A musíš byť na ne naladená. Môj muž by to za svet nevzal do úst.:-)) on je taký - divný Janko...ani chobotnice ani olihne, v poslednej dobe nechce ani rybu.
Venoušku, moc tu plkám?

no a tie skrupiny musli...oni nejako nepriaznivo *neochutia * tu omacku????

vybusna:
Vězte, že chutnají násobně lépe, než vypadají:-))
Dooga: díky; už jsem stihl zorganizovat na zítra dopravu z MAKRA...:-K

Chcela by som upozorniť - slávky, ktoré sú otvorené pred varením - nepoužijeme, vyhodíme. Takisto tie, ktoré sa po uvarení neotvorili. (Tak ma to učili domorodci pri mori). Ja nedávam pažítku, ale kopec petržlenovej vňate. A do šťavy si namáčame dobrý čerstvý biely chlieb.

ja viem, ze pre toho, kto to varieva, je to bezna zalezitost ale ja vzdy ostanem v obdive nad tym, ako to vyzera skvele. Neviem ako to chuti, ale na fotke vyzeraju uzasne fotogenicky:yes:

Jdu pro slávinky ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
slavky na vine, slávky, recept na slávky, slavky recept, slavka houba, houba slávka, slávky houby, slávka, slavky na cervenem vine, slávka obecná, slávky na víně s mrkví, slávky na víně recept, recept slávky na víně, slávka s houbami, recept slavky, slávky na buzaru, houby slavky, slávky s rajčat, slavky na másle, houby -slávka

Suroviny:
slávky, máslo, česnek, cibule, pažitka, rajče, víno bílé suché, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu