Suroviny
Porce: na jednu porci
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 287 kJ / 308 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,00 g |
| Tuky | 17,50 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 750 mg |
| Sodík | 1,85 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 7,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: JEDNODUŠEJI UŽ TO NEJDE :-)
Zatřeseme s pytlem mušlí.
Ty, které zůstanou otevřené, VYHODÍME!
Škeble očistíme (kartáčkem) a opláchneme (vodou). Krok 2: Česnek nakrájíme na plátky a petržel nadrobno. Krok 3: Slávky vložíme do hrnce, přihodíme česnek, NESOLÍME, NEPODLÉVÁME, zadeklujeme poklicí a dáme vařit na prudký oheň.
Občas obsah prohodíme. Krok 4: Asi do 5 minut mlži pustí šťávu a otevřou se.
Dáme z ohně. Krok 5: Přihodíme pertžel a důkladně zamícháme, aby žádná slávka nepřišla zkrátka. Krok 6: Škeble, které se neotevřou, VYHODÍME a můžeme podávat.
Maso vybíráme pomocí rozevřené škeble - jako pinzetou...
Šťávu nabíráme půlškeblí, jako lžičkou...
Kdo chce, tak si okyselí citronem...
Kdo se chce i nasytit, ulamuje sousta z bílého chleba...
Popíjíme bílé, suché...
Zatřeseme s pytlem mušlí.
Ty, které zůstanou otevřené, VYHODÍME!
Škeble očistíme (kartáčkem) a opláchneme (vodou). Krok 2: Česnek nakrájíme na plátky a petržel nadrobno. Krok 3: Slávky vložíme do hrnce, přihodíme česnek, NESOLÍME, NEPODLÉVÁME, zadeklujeme poklicí a dáme vařit na prudký oheň.
Občas obsah prohodíme. Krok 4: Asi do 5 minut mlži pustí šťávu a otevřou se.
Dáme z ohně. Krok 5: Přihodíme pertžel a důkladně zamícháme, aby žádná slávka nepřišla zkrátka. Krok 6: Škeble, které se neotevřou, VYHODÍME a můžeme podávat.
Maso vybíráme pomocí rozevřené škeble - jako pinzetou...
Šťávu nabíráme půlškeblí, jako lžičkou...
Kdo chce, tak si okyselí citronem...
Kdo se chce i nasytit, ulamuje sousta z bílého chleba...
Popíjíme bílé, suché...
Zveřejněno 10. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slávky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R78z
Moje poznámka
Slávky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R78z
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 15 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 17 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 17 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 18 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 19 minutami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 39 minutami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 1 hodinou
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 2 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 2 hodinami
Bramboračka
danal před 4 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 12 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 15 hodinami
Tématické fráze:
slávky recept,
slávky,
recept na slavky,
recept slávky,
jak uvařit slavky,
slávky recepty,
recepty na slávky,
mušle slávky recept,
recept na slávky video,
recept na mušle slávky,
recepty slavky,
jak vařit slávky,
mušle slávky jak uvařit,
mušle slávky recepty,
skeble slavky,
jak se vari slavky,
recepty ze slávek,
recept na škeble,
jak udelat slavky,
slavka recept
Suroviny:
slávky,
česnek,
petrželka,
citron
Komentáře (12)
Týden jsem se těšil na slávky...
Dnes mi je ROHLÍK přivezl...
Polovinu jsem vyhodil
Lepší obrázek jsem nenašel
V rcp píši NESOLIT, protože v Itálii u moře je fakt nesolím.
V Česku jsem je dělal včera prvně, ze slávek koupených v Makru. Byl to dovoz z Norska.
1. Vůbec nebylo potřeba je čistit, stačilo je pouze propláchnou vodou.
2. Ani jednu jsem nemusel vyhodit!!! Všechny byly zavřené a po uvaření se všechny otevřely
3. Jídlo bylo ve finále málo slané. Že by proto, že moře na severu je míň slané?
4. Překvapivá byla cena 100Kč/kg
Neodolal jsem a přidal tento notoricky známý recept.
U nás slávky čistí celá rodina dohromady a uvařit je zvládnou starší vnoučata samostatně