Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slezské kysané zelí

Zelí, jako příloha, má mnoho různých způsobů přípravy a chutí. V tomto receptu se můžete inspirovat a připravit podle něj zelí podušené s kmínem. Smícháme jej s osmaženým bůčkem a zahustíme bramborou. Tak už jen knedlík a maso.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 975 kJ /
472 kcal
Bílkoviny21,06 g
Tuky23,50 g
Vláknina18,52 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 4,65 g
Sůl11,50 g
Sacharidy36,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájené kysané zelí podusíme ve vodě s kmínem. Zvlášť na troše sádla osmahneme nakrájený uzený bůček, na něm pak drobně krájenou cibuli dorůžova. Krok 2: Zasypeme hladkou moukou, osmažíme ji, za stálého míchání rozředíme vodou z vařeného zelí, přidáme brambor a dobře provaříme, asi 20 minut. Krok 3: Přidáme zelí, dochutíme octem a solí a znovu, teď už kratší dobu, spolu povaříme.

TIP: Jak chutně uvařit kysané zelí. Nejlepší zelné recepty z naší kuchyně

Zveřejněno 12. 6. 2015

Poznámka autorky cathleen

Z knihy Receptury teplých pokrmů

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slezské kysané zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5gAq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slezské kysané zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5gAq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

kimlo: děkuju za pochvalu i fotografie! :-K

Výborné zelé, doporučujem, vďaka za recept! Pridávam foto. :yes:

Horyna77: děkuji :-K jsem moc ráda, že se recept osvědčil!

Za mě asi nechutnější zelí, které jsem jedl. U nás se brambor do zelí nedával, ale v tomto receptu je to naprostý luxus :yes:

Eja57: :-D

cathleen: mika59
no toto:omg: v tuhle hodinu:omg: prosila bych do polévkové mísy, k tomu půl řádku vařených brambor, lžíci...mám taky vzdáleně kořeny v tom kraji...já z té představy neusnu...mňam...

cathleen: Já děkuju za úvodní fotku..potěšilo mě to..:-K:-K:-K:-K

mika59: no ještě aby vadilo! :-D Děkuju :-K

Ivo dnes jsem zelí vařila. Pocházím ze Slezska, tak vařím úplně stejně, Jen místo bůčku jsem dala špek. Přidala jsem foto, pokud nevadí a bod.:-K:-K

Lumír: Lumíre, recept je z Receptur teplých pokrmů (dopíšu do Poznámky). Nechcete nám sem napsat váš recept na to (podle vás pravé) Slezské zelí?;-):-)

Je to možné i tak se dá vařit a se slezkým zelím to je trochu jinak přeji hosně štěstí a opravdu si to zjistěte jak to je správně, ale snědlbych i to vaše zelí, zelí je dobré v každé úpravě.:-((:-O

Tématické fráze:
jak uvařit dobré kysané zelí, jak upravit kysané zelí, jak upravit kysané zelí, kysané zelí, pokrmy z kysaného zelí, pokrmy z kysaného zelí recepty, slezské kyselé zelí, kysané zelí recepty, teplé kysané zelí, slezke zeli, jak upravit kysané zelí recepty, recept na kysané zelí bez mouky, pokrmy ze zelí, pokrmy se zelím, jak spravne uvařit zeli, jsk upravit kysaní zelí, jak správně uvařit kysané zelí, kysané zelí teplé, prave moravske zeli, nálev na kysané zelí

Suroviny:
zelí kysané, bůček uzený, kmín celý, cibule, mouka hladká, brambory, sůl, ocet, sádlo

Přidat fotografie receptu