Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 290 kJ / 4 371 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,25 g |
Tuky | 66,73 g |
Vláknina | 90,48 g |
Cholesterol | 304 mg |
Sodík | 6,91 g |
Sůl | 16,21 g |
Sacharidy | 784,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vše, až na cukr, dáme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct při 220°C asi 1 hodinu. Pak oheň zmírníme, stehna otočíme, přidáme cukr, je-li třeba.
Krok 2: Pečeme odkryté za občasného podlévání horkou vodou a dalšího občasného otáčení a mazání šťávou a medovou směsí štětcem na vaření, ještě další asi 1 - 1,5 hod., nebo až je maso měkké a dozlatova zbarvené.n
Krok 3: Dušené červené zelí k pečené kachně:
Červené zelí očistíme, omyjeme, nakrájíme nebo nastrouháme. V rozpáleném sádle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme zelí a necháme chvíli dusit. Přilijeme horkou vodu, přidáme na čtvrtky pokrájená oloupaná jablka bez jádřinců, koření a sůl. Na mírném ohni dusíme asi 90 minut. Přidáme jablečný mošt a sultánky. Nakonec dochutíme cukrem, octem, červeným vínem a mletým hřebíčkem, vmícháme šikmo řezanou (na asi 2 – 3 cm kousky) pořezanou zelenou cibulkovou nať, krátce povaříme a odstavíme. Krok 4: Bosáky:
Nastrouháme brambory, scedíme a vymačkáme z nich vodu, přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Těsto dobře promícháme. Lžící vykrajujeme noky a vhazujeme do vařící a osolené vody. Podle velikosti je vaříme 5 až 8 minut. Dáváme pozor, aby se knedlíky nepřichytily ke dnu. Hotové mastíme na talíři sádlem s osmaženou cibulí. Podáváme se zelím a s vepřovými výpečky, s pečenými vepřovými ocásky a pod. Krok 5: Drbáky:
Oboje brambory nastrouháme, ze syrových vymačkáme pečlivě vodu, smícháme dohromady, osolíme lžící soli s utřeným česnekem a tvoříme kulaté knedlíky. Obalíme je v hladké mouce a zavaříme do vroucí vody. Je třeba je hned zamíchat, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme podle velikosti asi 40–50 minut. Nejlépe je jeden knedlík na zkoušku vyndat a roztrhnout, abychom poznali, zda jsou provařené. Podávají se k zelí, k huse, vepřovému a pod.
Červené zelí očistíme, omyjeme, nakrájíme nebo nastrouháme. V rozpáleném sádle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme zelí a necháme chvíli dusit. Přilijeme horkou vodu, přidáme na čtvrtky pokrájená oloupaná jablka bez jádřinců, koření a sůl. Na mírném ohni dusíme asi 90 minut. Přidáme jablečný mošt a sultánky. Nakonec dochutíme cukrem, octem, červeným vínem a mletým hřebíčkem, vmícháme šikmo řezanou (na asi 2 – 3 cm kousky) pořezanou zelenou cibulkovou nať, krátce povaříme a odstavíme. Krok 4: Bosáky:
Nastrouháme brambory, scedíme a vymačkáme z nich vodu, přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Těsto dobře promícháme. Lžící vykrajujeme noky a vhazujeme do vařící a osolené vody. Podle velikosti je vaříme 5 až 8 minut. Dáváme pozor, aby se knedlíky nepřichytily ke dnu. Hotové mastíme na talíři sádlem s osmaženou cibulí. Podáváme se zelím a s vepřovými výpečky, s pečenými vepřovými ocásky a pod. Krok 5: Drbáky:
Oboje brambory nastrouháme, ze syrových vymačkáme pečlivě vodu, smícháme dohromady, osolíme lžící soli s utřeným česnekem a tvoříme kulaté knedlíky. Obalíme je v hladké mouce a zavaříme do vroucí vody. Je třeba je hned zamíchat, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme podle velikosti asi 40–50 minut. Nejlépe je jeden knedlík na zkoušku vyndat a roztrhnout, abychom poznali, zda jsou provařené. Podávají se k zelí, k huse, vepřovému a pod.
Zveřejněno 14. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená kachní stehna na medu, s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wlRg
Moje poznámka
Pečená kachní stehna na medu, s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wlRg
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 9 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 15 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 17 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 17 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 20 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 7 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 8 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 9 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 10 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 11 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 11 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 11 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 11 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 11 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 12 hodinami
Tématické fráze:
pečená kachna na medu,
pečená kachni stehna,
pečená kachní stehna se zelím,
kachni stehna,
pečené kachní čtvrtky,
kachní stehna se zelím,
kachni stehna recept,
pečené kachní stehno,
pečená kachna v troubě na medu,
dušené červené zelí ke kachně,
jak dlouho pect kachni stehna,
pečená kachna,
pecene kachni stehna,
pečená kachní stehna recept,
pečena kachna na na medu,
kachni stehna na zeli,
kachní čtvrtky na medu,
kachna na medu,
kachní stehno priprava,
pečená kachna se zelím
Suroviny:
stehno kachní,
karotka,
cibule,
jablko,
kmín celý,
sůl,
česnek,
med,
ocet balsamiko,
zelí červené,
sádlo,
cibule,
voda,
jablko,
rozinky,
bobkový list,
koření hřebíček,
sůl,
mošt jablečný,
cukr hnědý,
víno červené,
koření hřebíček,
nať cibulová,
brambory,
sůl,
vejce,
mouka hrubá,
cibule,
brambory,
sůl,
česnek,
mouka hladká
Komentáře (9)