Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní chřestovo-hráškové risotto

Připravte si to pravé krémové italské risotto, s kulatozrnnou rýží arborio, v jarní variantě s čerstvým chřestem a mladým hráškem. Již první sousto příjemně potěší vaše chuťové buňky.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie902 kJ /
216 kcal
Bílkoviny0,02 g
Tuky22,00 g
Vláknina0,42 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy4,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme horký zeleninový vývar, ať čerstvý, mražený nebo z kostky. Krok 2: Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Krok 3: Rýži krátce opláchneme, ale nepropíráme příliš, aby si zachovala dostatek škrobu, necháme vykapat a nasypeme na zesklovatěnou šalotku. Opékáme asi 2 minut, než rýže zprůsvitní. Krok 4: Poté přilijeme půl hrnku vývaru a za stálého míchání necháme vyvařit. Přilijeme další půlhrnek vývaru a opět necháme vyvařit. Krok 5: Poté zalijeme celým hrnkem vývaru, přiklopíme pokličkou a necháme 10 minut vařit. Krok 6: Mezitím umyjeme chřest, odřízneme spodní dřevnaté kousky a zbytek nakrájíme na dvoucentimetrové špalíky. Krok 7: Chřest vmícháme spolu s hráškem do risotta, přilijeme ještě trochu vývaru (podle potřeby až jeden celý hrnek), osolíme, opepříme a dovaříme (cca 5 minut), než rýže a chřest změknou. Krok 8: Hotové rizoto by mělo mít krémovou konzistenci, ale rýže by neměla být rozvařená.

TIP: Jak uvařit dokonale krémové rizoto?

Zveřejněno 17. 6. 2015

Poznámka autorky petram

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní chřestovo-hráškové risotto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gP6Z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní chřestovo-hráškové risotto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gP6Z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Mňam:-p:yes::yes::-K

Mám rada špargľu, chutilo by mi. ;-)

Jana Remkova: Jani, jde to i z obyčejné dlouhozrnné (ne parboiled, ta nepustí škrob), jen ta speciální na risotto to udělá krásně krémové.

Moc fajné, jen se musím podívat po té rýži. běžně ji nepoužívám :-)

Tématické fráze:
chrestovo hraskove rizoto, risoto bez lepku recepty, hraskove rizoto recept

Suroviny:
olej, cibule šalotka, rýže na risotto arborio, vývar zeleninový, chřest zelený, hrášek, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu