Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Crostini s lilkem a sýrem

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 032 kJ /
247 kcal
Bílkoviny8,23 g
Tuky1,67 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 33 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy41,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytý lilek pokrájíme na silnější kolečka a ta pak na čtvrtiny. Osmažíme v oleji z obou stran a dáme odsát na papírový ubrousek. Krok 2: Na trošce oleje lehce osmahneme krájenou cibuli a na ní pak oloupaná, krájená rajčata. Přidáme krájenou bazalku (nebo sušenou), dosolíme podle chuti a do hotového opatrně vmícháme lilek. Krok 3: Podáváme na topinkách, posypané hoblinkami parmezánu (nebo sýru Gran Moravia).

Zveřejněno 19. 6. 2015

Poznámka autorky cathleen

Recept ze stránek

guidecucina.pianetadonna.it

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crostini s lilkem a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oP7k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crostini s lilkem a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oP7k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

veľmi pekné crostini:-)) baklažán nakrájaný na kocky naozaj nevpije toľko oleja ako plátky.:yes::yes::yes:

Pěkně upravená chuťovka:-p+:yes:

casino: dokonce jsem četla poznatek, že smažené kostky lilku nacucají méně oleje než plátky - ještě jsem souběžně nezkoušela, tak nemůžu potvrdit:-p

:-)
Jen tak na okraj:
... a aby se baklažány moc nenacucaly olejem, tak je na tomto smažíme opravdu, ale opravdu dobře rozpáleném... ;-)

cathleen:Ivo díky za info,to jsem nevěděla:-8člověk se pořád má co učit;-)

ulenspiegel: předem jsem se informovala:-) - vypotit se nechávají lilky pozdnější, pomalu zrající. Tyto jsou ze skleníků, mlaďounké, vypotit se nechat můžou, ale nemusí. Hořké jsem je rozhodně neměla, to bych sem recept nedávala.

ulenspiegel 21. 6. 2015 05:44
lilky musite predem nechat vypotit,jinak jsou horke:-!

Doufám, že někdo vyzkoušíte, je to opravdu výborné :-p

Lákavé,úžasné papáníčko:-p;-):yes:

chutnat to bude i mně:yes:

čo je s baklažánom, nemôže byť nedobré...:-K

:-p:-p:yes:

To mi bude chutnat;-):-):yes:

Tématické fráze:
crostini, crostini s parmazánem, crostini - recepty, crostini s lilkem a rajčaty, karbanátky s lilkem a sýrem, co je crostini, babicovy dobroty lilek ze syrem

Suroviny:
lilek, cibule, rajče, bazalka čerstvá, sůl, olej, parmazán

Přidat fotografie receptu