Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky z uzeného hovězího jazyka

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie135 kJ /
32 kcal
Bílkoviny1,26 g
Tuky0,08 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Postup:
Jazyk opláchneme a dáme vařit do studené vody a přidáme veškeré koření - maso musí být úplně zakryté a ještě asi 2 cm přesahovat. Vaříme do měkka - rvá to asi 1 hodinu, můžeme ale použít tlakový hrnec, tam je to o polovinu času rychlejší. Krok 2: Uvařený jazyk prudce zchladíme studenou vodou - půjde lépe oloupat, a necháme vystydnout. Krok 3: Hrubou kůži z něj stáhneme. Nakrájíme plátky asi 1,5 cm silné. Krok 4: Plátky obalujeme v hladké mouce, osoleném vejci a strouhance. Opékáme na rozpáleném oleji do zlatova.
Jako příloha je ideální bramborová kaše s kyselou okurkou.

Zveřejněno 28. 3. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Pozn.: Recept mám už dlouho ve své sbírce, jen jsem nevěřila, že to může být opravdu tak křehounké a i dobré, z vývaru lze velmi dobře uvařit polévku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky z uzeného hovězího jazyka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xGnl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízky z uzeného hovězího jazyka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xGnl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Řízky se smaží, neopékají.

Ivusa: Děkuji :-)

Dovolila jsem si přidat fotečku...:yes: Supr recept<3

maxmilian 23. 8. 2013 13:22
janatka: rozplÝvá jedině s TVRDYM!

Znám a doma děláme moc nám chutnají!!Je to masíčko,které se rozplívá na jazyku,když je měkoučce uvařené a ještě je polévečka dobrá z toho-hned dvě jídla!!

savlinka: Jéé, díky za nádherné foto a vyzkoušení!!:-)

Jani bodík dávám:yes::yes::yes: a foto přidávám...bylo to výborné:yes::yes:

jaj.kreisng@seznam.czHovězí, uzený jazyk s křenovkou a knedlíkem...Je to bašta...!!

Jani ,také děláme doma,je to vynikající i děti to mají rády!!!U nás je tedy k sehnání jen vepřový,ale to nám nevadí moc nám chutná a polévka je skvělá s kroupami a zeleninkou.;-)

no jó to my také můžeme:-D:yes:

:-K:yes:

eva hubova: díky moc!!;-)

Jani, řízky byly vynikající:-p:-p přidala jsem Ti foto:yes:+6

Vašku, toho se vůbec nebojím, že by zůstal! Je málokdy vidět, ale měla jsem štěstí u nás v Supergongu, to je takový speciální obchod na salámy a maso. Je tam i tzv hovězí surovina za 25 kč a je na tom masa na guláš, až až;-)

Jani . Ty jsi se ale rozjela a asi jsi mi mrkla do lednice. Uzenej hovězí jazyk je pochoutka( pro mne lepší než vepřovej- jen je dost velkej, ale to nevadí,. Když zbude, tak nakrájenej na tenko se taky ují)+bodík

Tématické fráze:
uzený vepřový jazyk, uzený vepřový jazyk recepty, jak dlouho varit hovezi jazyk, jak dlouho vařit vepřový jazyk, vařený hovězí jazyk recept, uzený vepřový jazyk recept, jak oloupat jazyk, vařený hovězí jazyk, vařený hovězí jazyk recepty, vepřový jazyk jak oloupat, uzeni, jak uvarit uzeny veprovy jazyk, jak oloupat vepřový jazyk, jak dlouho vařit uzené, vepřový jazyk uzený, jak připravit uzený vepřový jazyk, jak vařit hovězí jazyk, jak dlouho vařit jazyk, jak dlouho se vaří uzený jazyk, uzeny

Suroviny:
jazyk hovězí uzený, koření nové koření, pepř černý, koření nové koření, bobkový list, česnek, jazyk vepřový, olej, mouka hladká, vejce, strouhanka

Přidat fotografie receptu