Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek Parmigiana

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie841 kJ /
201 kcal
Bílkoviny6,20 g
Tuky1,78 g
Vláknina8,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 37 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy36,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Baklažán narežeme na kolieska hrubé cca 1 cm. Krok 2: Obalíme ich zľahka v múke a na oleji z oboch strán opečieme. Krok 3: Opečené kolieska baklažánu uložíme do vymasteného pekáčika, osolíme a okoreníme ich. Bylinky premiešame a posypeme nimi baklažán. Krok 4: Všetko zalejeme paradajkovým pyré, poukladáme na plátky narezanú Mozzarellu. Krok 5: Zapečieme v rúre pri 180°C asi 15-20 minúta ihneď podávame.

Zveřejněno 19. 6. 2015

Poznámka autorky tejaja

Recept je z knihy Čo je navarené? Recept som málinko upravila, vynechala som obaľovanie vo vajíčku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek Parmigiana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q9Dk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek Parmigiana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q9Dk

Marie

Komentáře (25)

diana4629: sledoval jsem jak vaří Ridi, v televizi. Nejsem Ital a o vaření se takto dozvídám zprostředkovaně. Ale on nechal Lilek napřed pustit vodu po nasoleni a v té mouce jej pak po osušení obalil kvůli barvě, ta mouka mu propůjči zlatavou barvu po smažení. Použil to v receptu Pasta ala norma, že Sicilie. Jak jsem slyšel, tak zde presentuji. 😋 🌻 😊

Jarka stačilo, nie? :-)

tejaja: Ale já přece nediskutuju o názvu :-) Původně jsem psala, zda jsi nezapomněla na parmezán, protože do tohoto receptu patří. Howgh.

Jitkas : Verím, že máš pravdu, žiješ tam, určite vieš. Ja to kvitujem. Recept mám z knihy, tak tam bol napísaný, tak som urobila. ;-) A určite by som sa nehnevala. ;-)
zizala : Nebudem opravovať knihu, ani netvrdím, že knihy sú bezchybné. Mimochodom, písalo sa v diskusii na fóre, že sa o názvoch receptov nemá diskutovať. Alebo sa mýlim ?!? A možno pomôže casinov link...

tejaja: Kvůli parmezánu jsem ti psala SZ. Tak jako Ty ovládáš mmj. maďarskou kuchyni a rozumíš jí, tak si já myslím, že celkem ovládám italskou. Jen jsem se zastala italského receptu, protože tak, jak jsi recept opsala z knížky, je nesprávně. Ne vše, co je psáno, je i dáno. Je plno chyb nejen na netu, ale i v kuchařských knihách, zvláště některých starších. Když chci vařit italské jídlo, zjistím si o něm co nejvíc. Totéž ale dělám, když chci vařit staročeské, francouzské a pod. Když sem dám např. recept na paprikáš, který nebude správně a napíšu, že ho mám z kuchařské knihy, aniž bych se namáhala o receptu zjistit víc, nevěřím, že právě Ty by ses neozvala na obranu toho správného receptu ;-)

Jitkas: Jitko, určitě pravdu máš, ale tady se trošku zastanu Terezky, protože chtěla zachovat ten název, který byl v knize, jak vidno z fotky. Jinak ale díky za rozšíření obzorů ;-):yes:

tejaja: Recept, ktery jsi pridala, ma v italstine sve jmeno - Zapeceny lilek s mozzarellou, jen ta omacka se nedava "syrova", ale predem uvarena s pridanim bylinek, ale nevadi, mozno i takto. Nezlob se, ale uz nazev nema smysl. Bud napiseme Parmigiana z lilku a nebo Lilek po Parmsku. Lilek Parmigiana nerika nic, protoze uz "Parmigiana" vyjadruje smysl receptu, tedy zelenina nakrajen na platky, tepelne upravena, navrstvena do pekacku a kazda vrstva ochucena rajcatovou omackou, mazzarellou a parmazanem, na Sicilii se dela s pecorinem, pote zapecena v troube. Parmigiana se dela i z jinych druhu zeleniny: cuket, dyne, bilych stopku mangoldu, cibule atd. Existuje tez Parmigiana bila, tedy bez rajcatove omacky, jen s besamelem a syry, coz je vzdy vsudy pritomny parmazan, mozzarella nebo scamorza.

Ďakujem Anička. ;-)

Krásný recept:-K:-p:yes:

diana4629 : Tej múky sa zachytí na baklažáne tak málo, že prakticky nemá význam, to by som neriešila. Ale budem rada, ak dáte recept, aký poznáte, či robíte vy. Potešíte ma a určite ho vyskúšam. Ďakujem dopredu. ;-)

tak ja se za Italku povazuji , pac v Italii konkretne na Sicilii ziju spoustu let a jen malinko ziram proc obalovat lilek v mouce . Asi by mi to tady nikdo nepozrel. Rajcatovy zaklad plus pecorino nebo cacciocavallo . Pepr tam urcite nepatri . Jakmile budumit vic casu rada se s Vami podelim o recet na nefalsovanou parmiggianu ...Ted do me ;-)

Existuji tri teorie o tom, proc "Parmigiana", ale urcite parmazan tam byt musi. Puvodne, na Sicilii, kam se dostala za najezdu Turku, pouzivali jen pecorino. Je to v podstate bezmasa obmena musaky.

Terezka, vyzerá to skvelo a zrejme aj chutí, ešte som neskúšala, ale, inšpirovala si ma, skúsim dať na opečený baklažán tatarák. To paradajkové pyré totiž úplne tak vyzerá.:-D:-D:-D,:-*:-*:-*:yes:.

casino: třeba sem časem nakoukne nějaký Ital a prozradí, jak to vlastně je:-D I mě by to opravdu zajímalo - vyprávění o původu pokrmu a drobné zajímavosti okolo mám moc ráda:-8
(A i na Labu je v závěru, v základních surovinách vypsán parmezán.)

cathleen:
No, prý se to podle parmazánu nejmenuje...;-)
http://www.labuznik.cz/recept/parmigiana-di-melanz...

Tématické fráze:
parmigiana, lilek recepty, parmigiana - italský zapečený lilek, baklazan parmigiana, recet na lilek, recet lilek, llilek mám ráda recepty, recepty z lilku, baklažán recepty, parmegana, recept na parmigiana, parmigiana recept, lilky ala parmagiano, recept lilek, baklažán recept, parmiggiana italské jídlo, panrmigiana, parmegiana recept, italska parmigiana, lilek za syrova

Suroviny:
baklažán, pyré rajčatové, sýr mozzarella, koření oregáno, bazalka čerstvá, nať petrželová, olej, mouka hladká, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu