Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná ve smetanové omáčce s hořčicí a kapary

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Náročný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 343 kJ /
2 233 kcal
Bílkoviny118,31 g
Tuky168,61 g
Vláknina22,23 g
Cholesterol 747 mg
Sodík 1,92 g
Sůl4,50 g
Sacharidy50,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso promícháme s vejcem, solamylem, ochutíme solí, pepřem a zahustíme strouhankou. Krok 2: Vytvarujeme dvě menší šišky. Krok 3: Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Krok 4: Do mísy remosky vložíme upravené maso, zeleninu, koření, kousky másla, osolíme, mírně podlijeme a dáme péct. Krok 5: Hotovou sekanou vyjmeme a dáme stranou. Krok 6: Zeleninu s výpečkem přendáme do kastrolu, vyjmeme koření a vše rozmixujeme. Krok 7: Zjemníme smetanou, přidáme hořčici, kapary, necháme přejít varem a dochutíme citronem a cukrem podle chuti. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Zveřejněno 21. 6. 2015

Poznámka autorky maris

Kdo chce, může omáčku zahustit lžící mouky rozmíchané v trošce vody - musí se nechat provařit 15-20 minut. Já jsem omáčky nedělala moc, proto stačila jen rozmixovaná zelenina.

Ráda používám remosku, ale může se péct v troubě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná ve smetanové omáčce s hořčicí a kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R7kY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná ve smetanové omáčce s hořčicí a kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R7kY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Kdo umí, ten umí, posílám 7. bodík :-p:-K:yes:

Tohle miluji, skvělé;-);-);-)

Krá :yes::-Ksný recept

Děkuju:-), není to nic nového a převratného, dřív to vařili v každé hospodě:-)), ale kapary to přeci jen posunuly trošku dál:-), tedy těm, kteří je mají rádi;-)

Ty jó, tak to se mně líbí moc a prezentace je perfektní!!!:yes:+

:yes: jako vždy - hezký recept, ještě hezčí prezentace:yes:

:-) Asi nějak podobně dělávala moje babička ;-) říkavala tomu sekaná svíčková. Taky někdy udělám :yes:

Děkuju vám:-K
Danco, já mám kapary taky moc ráda ;-):-)

Nádhera!:-p:yes: Kapary jsem začala více používat teprve nedávno, zato je teď dávám skoro všude....tak mám další inspriraci....;-):-K

Nádherná fotka sympatického jídla :-p:yes:

jarka skrobakova: Jaruško moc děkuju a budu ráda, když vyzkoušíš a doufám, že budeš spokojená;-):-)

Maruško, tak takovou sekanou s omáčkou bych si s chutí dala. Krásně naservírováno a foto exklusivní jako vždy. Musím vyzkoušet moc mně to láká. :yes::yes::-K:-p:-p

Tématické fráze:
nejlepší sekaná svíčková na smetaně, omáčka k sekané, sekaná na smetaně, sekana v omacce, sekaná s omáčkou, omáčky k sekané, smetanová omacka s kapary, sekaná svíčková na smetaně, omáčka na sekanou, smetanova omáčka k sekane, smetanova omacka s horcici, smetanová omáčka s e sekanou, sekaná z remosky, rozmichat smetanu z hořčici rada, omacki k sekaná, sekaná na smetaně, smetana s hořčicí, sekané maso v omáčce, sekaná k omáčce, domácí recepty sekaná k omačce

Suroviny:
maso mleté, vejce, solamyl, strouhanka, mrkev, celer, petržel, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř, hořčice plnotučná, kapary, smetana ke šlehání, máslo, citron, cukr, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu