Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná ve smetanové omáčce s hořčicí a kapary

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Náročný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 343 kJ /
2 233 kcal
Bílkoviny118,31 g
Tuky168,61 g
Vláknina22,23 g
Cholesterol 747 mg
Sodík 1,92 g
Sůl4,50 g
Sacharidy50,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso promícháme s vejcem, solamylem, ochutíme solí, pepřem a zahustíme strouhankou. Krok 2: Vytvarujeme dvě menší šišky. Krok 3: Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Krok 4: Do mísy remosky vložíme upravené maso, zeleninu, koření, kousky másla, osolíme, mírně podlijeme a dáme péct. Krok 5: Hotovou sekanou vyjmeme a dáme stranou. Krok 6: Zeleninu s výpečkem přendáme do kastrolu, vyjmeme koření a vše rozmixujeme. Krok 7: Zjemníme smetanou, přidáme hořčici, kapary, necháme přejít varem a dochutíme citronem a cukrem podle chuti. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Zveřejněno 21. 6. 2015

Poznámka autorky maris

Kdo chce, může omáčku zahustit lžící mouky rozmíchané v trošce vody - musí se nechat provařit 15-20 minut. Já jsem omáčky nedělala moc, proto stačila jen rozmixovaná zelenina.

Ráda používám remosku, ale může se péct v troubě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná ve smetanové omáčce s hořčicí a kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R7kY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná ve smetanové omáčce s hořčicí a kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R7kY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Kdo umí, ten umí, posílám 7. bodík :-p:-K:yes:

Tohle miluji, skvělé;-);-);-)

Krá :yes::-Ksný recept

Děkuju:-), není to nic nového a převratného, dřív to vařili v každé hospodě:-)), ale kapary to přeci jen posunuly trošku dál:-), tedy těm, kteří je mají rádi;-)

Ty jó, tak to se mně líbí moc a prezentace je perfektní!!!:yes:+

:yes: jako vždy - hezký recept, ještě hezčí prezentace:yes:

:-) Asi nějak podobně dělávala moje babička ;-) říkavala tomu sekaná svíčková. Taky někdy udělám :yes:

Děkuju vám:-K
Danco, já mám kapary taky moc ráda ;-):-)

Nádhera!:-p:yes: Kapary jsem začala více používat teprve nedávno, zato je teď dávám skoro všude....tak mám další inspriraci....;-):-K

Nádherná fotka sympatického jídla :-p:yes:

jarka skrobakova: Jaruško moc děkuju a budu ráda, když vyzkoušíš a doufám, že budeš spokojená;-):-)

Maruško, tak takovou sekanou s omáčkou bych si s chutí dala. Krásně naservírováno a foto exklusivní jako vždy. Musím vyzkoušet moc mně to láká. :yes::yes::-K:-p:-p

Tématické fráze:
nejlepší sekaná svíčková na smetaně, omáčka k sekané, sekaná na smetaně, sekana v omacce, sekaná s omáčkou, omáčky k sekané, smetanová omacka s kapary, sekaná svíčková na smetaně, omáčka na sekanou, smetanova omáčka k sekane, smetanova omacka s horcici, smetanová omáčka s e sekanou, sekaná z remosky, rozmichat smetanu z hořčici rada, omacki k sekaná, sekaná na smetaně, smetana s hořčicí, sekané maso v omáčce, sekaná k omáčce, domácí recepty sekaná k omačce

Suroviny:
maso mleté, vejce, solamyl, strouhanka, mrkev, celer, petržel, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř, hořčice plnotučná, kapary, smetana ke šlehání, máslo, citron, cukr, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu