Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeská kuřecí roláda plněná jatýrky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 945 kJ /
943 kcal
Bílkoviny14,21 g
Tuky91,90 g
Vláknina6,79 g
Cholesterol 329 mg
Sodík 1,75 g
Sůl4,31 g
Sacharidy12,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce smícháme očištěná kuřecí játra vcelku s vejcem, solí, kapkou worcesteru a troškou staročeského koření a necháme uležet. Krok 2: Kuře vykostíme, plát masa rozložíme a jemně naklepeme. Osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, staročeským kořením a poklademe plátky anglické slaniny. Rozložíme uleželá játra do 2/3 plátu masa, přidáme zelenou cibulku na špalíčky a nakrájenou očištěnou mrkev na proužky. Krok 3: Plát masa po kratších stranách mírně zahneme dovnitř a po delší straně zavineme. Pracujeme opatrně, protože směs jater je řidší a má chuť z rolády utíkat. Krok 4: Roládu pevně omotáme nití popř. ještě sepneme jehlami a dáme do pekáčku na rozehřáté máslo a ze všech stran opečeme, pak přidáme nakrájenou cibuli a česnek, orestujeme a zalijeme horkým vývarem/vodou, osolíme, přiklopíme a dáme péct do rozehřáté trouby na 180°C. Krok 5: Během pečení maso obracíme a podléváme. Pečeme do měkka a zlatova. Hotovou roládu vyjmeme stranou. Výpek zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vývarem a necháme provařit asi 20 minut. Krok 6: Pak přecedíme přes jemný cedník, dochutíme solí, špetkou staročeského koření, zjemníme plátkem másla a necháme ještě chvilku provařit aby nám šťáva pustila glanc (tuk vystoupil na povrch). Krok 7: Roládu zbavíme nitě (jehel), nakrájíme na plátky podlijeme troškou vývaru a vložíme ohřát do trouby. Podáváme s rýží, bramborovou kaší, vařeným bramborem.

Zveřejněno 28. 3. 2009

Poznámka autorky mirca75

Šťávu můžeme též zahustit hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a nechat řádně provařit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská kuřecí roláda plněná jatýrky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AnN9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeská kuřecí roláda plněná jatýrky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AnN9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Elizo:-)Maris:-)Bibinko:-)Ilonohen:-)vám též děkuji:-8.A děvčata není mě z čeho podezírat;-)Svoji profesi jsem řádně nahlásila:-D:-)) již při svém prvním oficiálním vstupu na tyto fan stránky:-).A doufám že na mě kvůli tomu nezanevřete;-( a nepřestanete mi hladit dušičku tím že si všimnete toho co vám navařím:-*Ale dlužno dodat,i kdybych to neměla jako povolání,bylo by vaření můj velký koníček(kůůůň):-D,protože mě neskutečně baví vymýšlet a improvizovat na dané téma-v tomto případě na dané suroviny;-).
Jinak základní Receptury jsou normálně v prodeji-není to výsada kuchařů a to je super-A doporučuji všem co se učí vařit,je to ta nejlepší papírová kuchařka;-),fakt.
Ilono:-)to vykošťování je tady několikrát zveřejněno-třebahttp://toprecepty.cz/recept/3910-pikantni-kureci-r... nebo http://toprecepty.cz/recept/1899-vykostovanie-kurc... ,zkus to podle toho a to by bylo aby nebylo:-D:-D

Jsi šikulka,určitě udělám akorát nevim jak dopadne to moje vykoštění:-?

Mirco75, samosebou bodík jasnej, mám moc ráda roládky se šťávou a tahle to splňuje úúúžasně.:yes: Mimoto moc pěkně nafocené-škoda, že se nedá dát bod za dojem, jako u krasobruslení:-);-):-)

:-)):-)) já se přidávám k Elize, "podezřívám" Tě od té doby, co jsi u čevapčiči napsala, že recept opíšeš z Receptur pro veřejné stravování. :-D:-D To by ale bylo jen a jen dobře, mít tady profesionála:yes::-D A jestli nejsi, tak jsi se minula povoláním, určitě bys jako kuchařka zazářila;-):-))

Moc hezké fotečky a roláda musí být skvělá. Moje chyba - játra nejím a tak je ani nevařím, šidím i rodinu...:-)
Mirčo, jsi hrozně šikovná - začala jsem Tě "podezřívat" :-), že jsi profesionální kuchařka. Jak je to...?

Mirco, roládička nádherná. Staročeské koření používám taky moc ráda, je výborné např. i do gulášku:yes: Dávám Ti bodík. Krásný obrazový postup:yes:

Děkuji moc všem za pochvalu:-8 a musím přiznat,že jsem ještě u psaní receptu chodila tajně ujídat masíčko:-*,protože kombinaci drůbežích jater a nějakého dobrého koření nikdy neodolám:-p.No ale ještě zbylo,tak to se mnou není tak hrozné:-D:-D

Mirčo, super tip na nedělní oběd, fotky máš taky pěkné ,tak si zasloužíš bodík:yes::-D

že já sem takhle pozdě lezu! Mirčo - super :-!:yes::-p;-)

Tak tomu musím dát bodík! Musí to skvěle chutnat. Staročeské koření tomu dodá chuť. Používám ho také, od té doby, co jsem ochutnala u známé grilované kuře s tímto kořením. Moc mi chutnalo.

Tématické fráze:
kuřecí roláda, kuřecí roláda recept, kuřecí roláda z vykoštěného kuřete, kureci rolady, kuřecí roláda s játry, kuřecí roláda plněná nádivkou video, kuřecí roláda plněná játry, kuřecí roláda plněná nádivkou, nejlepší kuřecí roláda, recepty pro veřejné stravování, kuřecí roláda játra, roláda kuřecí, staročeská sekaná, staročeské kuře, plněná roláda, kuřecí maso po starocesku, krůtí roláda s játry, receptury pro veřejné stravování, recepty kuřecí roláda, plněné kuřecí roláda s játry

Suroviny:
kuře, slanina anglická, játra kuřecí, mrkev, cibulka zelená, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, vejce, omáčka worcesterová, koření staročeské, cibule, česnek, máslo, mouka hladká, vývar

Přidat fotografie receptu