Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Soparnik

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Simply Food Simply Food

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 113 kJ /
3 134 kcal
Bílkoviny125,02 g
Tuky95,42 g
Vláknina36,88 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 2,47 g
Sůl5,00 g
Sacharidy427,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, vody, soli a oleje vypracujte pružné těsto, které rozdělte na dva díly a nechte 15 minut odpočívat. Krok 2: Mangold nebo špenát očistěte, odstraňte větší řapíky a nakrájejte na nudličky. Nakrájené listy smíchejte s usekanou petrželkou, drceným česnekem, jarní cibulkou nakrájenou na kolečka a sýrem. Osolte a opepřete dle chuti. Krok 3: Jeden plát těsta rozválejte na placku větší než je plech. na které budete péct. Položte na pečící papír a na těsto rozprostřete zeleninovou směs. Překryjte druhou plackou těsta a okraje pevně zaviňte dovnitř, Nechte péci při teplotě 180°C cca 20-30 minut. Krok 4: Upečený koláč bohatě potřete olivovým olejem a posypte sekanými mandlemi a česnekem. Chutná výborně teplý i studený

Zveřejněno 22. 6. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Soparnik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jP5B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Soparnik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jP5B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Koláč je vynikající nedá se s ničím srovnat.Připravila nám ho kamarádka z Chorvatska.Kde se v jejich vesničce, nedaleko Splitu, :-K dělával tradičním způsobem v horkém popelu.Jídlo prostých lidí.

zizala: Díky díky :-) snažím se co to dá :-)

Máš překrásné fotky :-*:yes:

Tématické fráze:
placka soparnik, chorvatska placka recept, chorvatska placka se spenatu, tradiční koláč chorvatsko se špenátem

Suroviny:
mouka hladká, voda, sůl, olej olivový, cibulka jarní, česnek, česnek, petrželka, mangold, sýr, sůl, pepř, olej olivový, mandle loupané

Přidat fotografie receptu