Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová květáková polévka s mangoldem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Simply Food Simply Food

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie819 kJ /
196 kcal
Bílkoviny4,50 g
Tuky13,80 g
Vláknina1,10 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 53 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy12,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebraný na růžičky a brambor nakrájený na kostičky uvaříte do měkka v osolené vodě. Uvařenou zeleninu i s vývarem rozmixujete a zjemníme smetanou. Krok 2: Z omytého mangoldu vykrájíte řapíky (u mladého to dělat nemusíte) a listy nasekáte na jemné kousky. Na pánvičce rozpustíte máslo, na kterém restujete mangold a hrášek, dokud se všechna voda, kterou mangold pustí, nevypaří. Restovanou zeleninu vmícháte do polévky a ochutíte dle potřeby solí, pepřem a muškátovým oříškem. Krok 3: Polévku podávejte s krutony, nebo opečenou bagetou.

Zveřejněno 22. 6. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová květáková polévka s mangoldem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nP7P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová květáková polévka s mangoldem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nP7P

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
polevka s mangoldem, polévka z mladého mangoldu, mangold polévka, polevka z mangoldu a hrasku, polevka z mangoldu s noky, krémová květáková polévka, květáková polévka krémová e kucharka

Suroviny:
květák, brambory, smetana, listy mangoldu, hrášek, sůl, ořech muškátový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu