Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulgurové knedlíčky (nasladko i naslano)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Mama v kuchyni Mama v kuchyni

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 274 kJ /
1 022 kcal
Bílkoviny33,18 g
Tuky9,83 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 39 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy190,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bulgur uvařte v osolené vodě, či pro vymazlenější verzi ve mléce (použila jsem mléko naředěné vodou půl napůl). Jelikož u bulguru hodně závisí na jeho hrubosti (existuje několik velikostí), nemohu vám teď do detailu říci, jak na něj, proto co se týče množství vody či mléka, řiďte se návodem, který by měl být napsán na obalu. Krok 2: Po dovaření jej nechte ještě cca 10 minut odstát pod poklicí. Krok 3: Poté přidejte vaječný žloutek, případně i další vodu či mléko, pokud se vám všechna vypařila, a rozmixujte na hladkou kaši. Krok 4: Tu zahustěte libovolnou moukou (jistě to bude fungovat i ve variantě s moukou rostlinnou) a osolte dle chuti. Krok 5: Pomocí lžíce dělejte hromádky do vroucí vody a vařte je přibližně 5 - 10 minut, dle jejich velikosti. Krok 6: Po vyjmutí z vody doporučuji nechat chvíli uležet, protože přebytečná voda se ještě trošku vpije a konzistence knedlíčků se trošku vylepší. Krok 7: Tyto knedlíčky můžete použít i na sladko, avšak v tomto případě je nesolte. Takto vypadají s bílkovým sněhem a jahodami. Na druhé fotografii jako příloha k rajské omáčce.

Zveřejněno 23. 6. 2015

Poznámka autorky Mama v kuchyni

Tento i všechny další mé recepty nalezenete na: http://www.facebook.com/mamavkuchyni

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgurové knedlíčky (nasladko i naslano)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2EDW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgurové knedlíčky (nasladko i naslano)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2EDW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Nadjo, samozřejmě že pšenice je rostlina. Tím se myslí rostlinná náhrada obilnin, zpravidla bezlepková, pro ty, kteří chtějí používat mouku takovou, aby měla pro tělo lepší nutriční hodnotu, nebo si dokonce nemohou dovolit obilnou používat. Cizrnová, sojová, jáhlová, kukuřičná, rýžová, amarantová a další hromada druhů.

:-? ..... (jistě to bude fungovat i ve variantě s moukou rostlinnou) ....
- co je myšleno moukou rostlinnou - živočišná je snad jen krmná kostní moučka. :-?
Bulgur i pšeničná mouka celozrnná jsou původu rostlinného.

Tématické fráze:
bulgurové knedlíky, tncz nova, pšenična kaše na slano, obilná kaše naslano, bulgurove noky, knedlíky z bulguru, knedlíky z z bulguru, bulgurové saláty recepty, bulgurové noky recept, bulgurové recepty, sejkorky na sladko, špecle nasladko, rýžová kaše naslano, druhy kaší nasladko

Suroviny:
bulgur, mouka, žloutek, sůl, mléko

Přidat fotografie receptu