Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka s koriandrem

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

honzam honzam

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 802 kJ /
1 148 kcal
Bílkoviny15,87 g
Tuky90,44 g
Vláknina34,40 g
Cholesterol 279 mg
Sodík 602 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy51,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kořenovou zeleninu očistíme, oloupeme a postrouháme podélně na tenké pláty nebo tenké nudličky (nejlépe škrabkou na sýr a pak pokrájet podélně na nudle), koření vsypeme do třecí misky, moždíře nebo mlýnku na koření a utřeme (pomeleme) na prášek. Krok 2: Na rozehřáté máslo v hrnci dáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme zeleninu, mírně osolíme, okmínujeme a chvíli podusíme (pod pokličkou asi 5 min.). Krok 3: Přidáme pomletou směs koriandru s kořením, brambory pokrájené na kostečky a ještě tak 3 – 5 min pražíme, aby nám zelenina neztmavla a pak vše zalijeme 1,5 litrem vřelé vody a vaříme. Krok 4: Až vše změkne, přidáme petrželovou nať, vmícháme smetanu, jemně posekanou nať kopru (kdo má, může i nať koriandru), přivedeme k varu, dochutíme solí a pepřem a odstavíme.

Zveřejněno 24. 6. 2015

Poznámka autora honzam

Měl jsem to dnes lehčí, neboť mi zůstala mistička výborné koprovky, tak jsem měl o smetanu a kopr postaráno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s koriandrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jP6B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s koriandrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jP6B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
videorecepty s koriandrem, polévka s koriandrem, sýrová polévka s koriandrem, polévka s koriadnrem, koriandr do polevky

Suroviny:
mrkev, petržel, pastiňák, brambory, celer, smetana ke šlehání, sůl, pepř čtyř barev, koření nové koření, koriandr, kmín drcený, máslo, cibule, petrželka zelená, kopr čerstvý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu