Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýže v leču aneb veganský džuveč

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 113 kJ /
1 222 kcal
Bílkoviny27,47 g
Tuky4,37 g
Vláknina24,19 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy258,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme oloupané a nakrájené cibule. Přidáme na kousky nakrájené papriky a rajčata (ta můžeme předem oloupat), podlijeme několika lžícemi vody a pod pokličkou 5 minut povaříme. Poté přidáme propláchnutou rýži, zalijeme 1.5 hrnkem vody, osolíme a opepříme. Krok 2: Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou, stáhneme na nejnižší stupeň a vaříme 15 minut. Na závěr podle potřeby dosolíme a případně osladíme špetkou cukru.

Zveřejněno 24. 6. 2015

Poznámka autorky petram

Množství vody záleží na tom, jak hodně šťavnatou máme zeleninu, a také na tom, jestli chceme výsledný pokrm sušší nebo mokřejší. Já mám raději až omáčkovou konzistenci, proto přidávám obvykle až dvojnásobek vody oproti rýži.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýže v leču aneb veganský džuveč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPXk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýže v leču aneb veganský džuveč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPXk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
lečo s rýží, zeleninové lečo s rýží, dzuvec recept, džuveč, srbské rizoto s lečem, ryze s lecem, džuveč recepty, srbské rizoto, recepty s rýží, recepty z rýže, recept vegansky, zeleninový džuveč s rýží, recept lečo s rýží, rýže recept, rýže recepty, vegansky recept, dzuvec s lecem, veganský recept s rajčaty, vegansky top recepty, recept z rýže

Suroviny:
rýže, cibule, paprika čerstvá červená, rajče, sůl, pepř, cukr, olej

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu