Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš s višněmi

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

blazena.blazkova

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 339 kJ /
1 037 kcal
Bílkoviny151,40 g
Tuky11,88 g
Vláknina31,00 g
Cholesterol 336 mg
Sodík 589 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy73,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle osmahneme na jemno nakrájenou cibuli a česnek. Až budou dozlatova, přisypeme papriku. Pak přidáme na kostky nakrájené maso a žampiony (také na větší kousky). Orestujeme. Přidáme sůl a koření. Krok 2: Vaříme v papiňáku na mírném plameni asi hodinu (můžeme i v obyčejném hrnci, ale to trvá déle). Krok 3: Pak odstavíme, otevřeme a přidáme višně. Pod pokličkou ještě asi tak 10 minut povaříme. Podle libosti můžeme zahustit jíškou, případně ještě dochutíme.

Zveřejněno 26. 6. 2015

Poznámka autorky blazena…

Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš s višněmi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yn2R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš s višněmi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yn2R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Honza 007:
casino:

Nenapsala bych, že guláš v papiňáku není dobrý, ale není to ono. Maso se rozpadne na jakési provázky. Zato když se opravdu pomalu dusí v troše tekutiny, jsou výsledkem měkounké kostičky, které se nerozpadají. Mám papiňák nový i starý, ale nevařím v něm často, hlavně ne maso:-! ;-)

Honza 007:
Já maso na guláš DUSÍM:yes: na rozdíl od VAŘENÍ:no: v tom ďáááblově vynálezu

A že to z tlakáče není dobré?
No, to netvrdím..., záleží i na kuchtíkovi. Ale rozdíl v chuti je:-)

Nevěříte?
Není nic jednoduššího, než uvařit stejný guláš paralelně.
Zkuste a dejte vědííít, zda vaši spolustolovníci poznali rozdíl...
Pokud rozdíl při ochutnávce naslepo nepoznali, změňte spolustolovníky :-D:-D:-D

Honza 007 10. 8. 2015 12:21
Jaká je vlastně argument odpůrců vaření v papiňáku. Proč někdo napíše guláš v papiňáku? To nééé. Jako že to není dobré?

Usikulka7: A proč ne:-?:-? Já ho tak dělám běžně.Akorát...teda,za hodinu vaření bych z toho měl masovou kaši.;-)

Guláš v papiňáku? To nééé.................:-O

Tématické fráze:
ˇjelení maso s višněmi, vepřový guláš s višněmi, jelení maso s višněma

Suroviny:
maso hovězí na guláš, cibule, česnek, sádlo, žampióny, višně, sůl, paprika sušená sladká, pepř, bobkový list

Přidat fotografie receptu