Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paprikovo-paradajková polievka

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amalia amalia

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 472 kJ /
2 025 kcal
Bílkoviny72,78 g
Tuky30,59 g
Vláknina27,08 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 188 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy352,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na troške olivového oleja opečieme dozlatista pokrájanú cibuľu, pridáme posekanú štipľavú papričku, kapie a paradajky pokrájané a ošúpané bez jadierok. Osolíme, prípadne dochutíme lyžičkou harisy. Krok 2: Precedíme hovädzí vývar. Odoberieme z neho asi 50 ml a v horúcom vývare rozmiešame paradajkový pretlak, ktorý pridáme k podusenej zelenine, a hneď zalejeme vývarom (vývar som varila na najslabšom plameni 3 hodiny, zbierala som penu a dolievala studenou vodou tak, aby neprestal bublať). Krok 3: Keď sa z polievky odvarí asi pol litra, rozmixujeme obsah hrnca ponorným mixérom a precedíme cez sito. Polievku vrátime na sporák, aby sme do nej mohli zavariť noky. Krok 4: Pripravíme si noky, tak že v mise rozmiešame krupicu z tvrdej pšenice s 1 veľkým vajcom, hrsťou posekanej petržlenovej vňate a s 200 ml šľahačkovej smotany. Krok 5: Osolíme a hádžeme noky priamo do vriacej polievky. Na talieri pridáme do polievky za lyžicu creme fraiche.

Zveřejněno 29. 6. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paprikovo-paradajková polievka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zol2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paprikovo-paradajková polievka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zol2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
paradojkova poklievka, paradajkova polévka recept, zemiakova polievka recept, paraadajková polievka

Suroviny:
cibule, rajče, protlak rajčatový, kapie, vývar, paprika kozí roh pálivá, crème frâiche, šlehačka, krupice, vejce, petrželka, olej olivový, harissa, sůl

Přidat fotografie receptu