Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená paprika

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vseumel

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie736 kJ /
176 kcal
Bílkoviny5,85 g
Tuky1,80 g
Vláknina7,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy30,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Velice jednoduchý recept na lehký letní předkrm, který můžeme skladovat v lednici i několik dnů. Omyjeme papriky. Celé papriky dáme do pekáče a přidáme asi 2 lžíce oleje. Papriky pečeme 40 minut (horkovzduch) na 180°C, můžeme i grilovat. Krok 2: Kůžička paprik může být trochu spálená, přidá to výraznější chuť. Poté trochu zchlazené, ale stále teplé papriky, dáme do mikrotenového sáčku na 30 minut zapařit, aby se nám lépe loupaly. Krok 3: Papriky oloupeme a očistíme od semínek, nakrájíme na kousky, trochu posolíme a zalijeme olivovým olejem. Papriky podáváme na libovolném opečeném pečivu viz foto.

Zveřejněno 29. 6. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená paprika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JRKy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená paprika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JRKy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Velice chuný předkrm:-p:yes:a krásné aranžmá:-K

Já jsem se v jedné pražské pizzerii naučila přidat k těmto paprikám na talířek kousek sýra feta a pár oliv. Opravdu stačí pár soust, aby byly polechtány chuťové buňky. Je to opravdu skvělý lehký předkrm, není třeba se touto dobrotou nacpat. :yes:

Když papriky marinuju, přidávám trochu rozmačkaného česneku a pár kapek octa.

Tak já bych to zase tak nehrotila, slečno nebo paní Hanko :-) Opravdu je tento druh pokrmu nazýván výstižně - "před" - "krm" - což nám má načas obelhat chuťové pohárky a zároveň nás navnadit na případné další chody. Tento druh receptu opravdu milujeme a veškeré naše okolí také... žádná patlanina, hlavně vyzdvihnuté přirozené chutě... poslední dobou ale častěji odbíháme ke grilované variantě. Jinak je tohle rozhodně na :yes: Děkuji za připomenutí, jdu si odběhnout do kuchyně :-p:-))

Jo :), je to predkrm, takze cilem neni si nacpat bricha, ale polechtat chutove bunky a pripravit travici trakt na vetsi porce :). Je pravda, ze papriky byly vetsi. Vyzkousejte, je to primo delikatni, milovnici majonezovych smesi objevi chut prirodniho produktu ;-).

K panu autorovi bych nešla na návštěvu.
3 papriky pro 10 lidí.
To se mám ještě co učit.:-(

Tématické fráze:
pecena paprika, pečené papriky, recepty pečená paprika, recepty z paprik, pecena cervena paprika, pecene červené papriky, pečené papriky recept, pečená paprika recept, peceni papriky, pečení paprik, paprika pečená, opečená paprika, pečené papriky v oleji, recept pecene papriky, recept na pečené papriky, zavarene pecene papriky, recept pečená paprika, pečená paprika v oleji, jak skladovat papriky, pecene paprike recept

Suroviny:
paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, olej, sůl

Přidat fotografie receptu