Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z kedlubny a mrkve

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Simply Food Simply Food

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 056 kJ /
491 kcal
Bílkoviny13,53 g
Tuky30,90 g
Vláknina15,05 g
Cholesterol 82 mg
Sodík 290 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy33,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškerou zeleninu oloupeme a očistíme. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Malou část mrkve a kedlubny oddělíme stranou. Krok 2: Zeleninu lehce orestujeme na rozpáleném oleji a zalijeme vodou. Osolíme a opepříme dle chuti a přidáme lístky tymiánu. Vaříme do měkka. Krok 3: Když je zelenina měkká, můžeme ji lehce několikrát promixovat tyčovým mixérem, ale není to nutné. Krok 4: Do hotové polévky přimícháme lučinu a nebo jogurt, necháme rozpustit, ale již nevaříme. Krok 5: Na menší pánvičce necháme na másle karamelizovat zbývající mrkev a kedlubnu, poté podlijeme několika lžícemi vody a dusíme tak, aby byla zelenina na skus. Hotovou zeleninu lehce osolíme a přidáme čerstvé bylinky. Vložíme do hotové polévky.

TIP: Oblíbené recepty na zeleninové polévky

Zveřejněno 30. 6. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z kedlubny a mrkve

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V92o

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z kedlubny a mrkve

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V92o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Výborná polívečka. Místo Lučiny jsem dala brynzu a moc jsme si pochutnali:-8

:-)<3:yes::yes: opravdu moc dobrá, také ji podobně vařím :-K

Dnes jsem polévku vařila a je přímo skvělá, děkuji za báječný recept :-) přidávám bodík :yes:

Výborná a hlavně rychlá polévka :-)Dnes jsem jí uvařila dětem a sklidila úspěch :yes::yes:
Na másle jsem orestovala cibulku,česněk a tymian společně se zeleninou.Lučinu jsem měla doma bylinkovou dala jsem jí jen trošičku a opečenou zeleninu na dozdobení nahradila opeč.chlebem.Ale i tak polévka moc chutnala.

Petra Ku.: tak to mě těší a díky za bodík :-) aspoň je vidět, že v jednoduchosti je krása

Lado, tak to je velká náhoda ;-) O víkendu jsem potřebovala spotřebovat kedlubny, tak jsem uvařila némlich tu samou polívku, opravdu stejný postup, přidala jsem pár lístečků čerstvé majoránky a tymiánu. Nakonec jsem to celé rozmixovala a na talíři přidala lžičku zakysané smetany. S klidným svědomím proto posílám bod. Doporučuju, je fakt moc dobrá a tak jemné chuti :-8:-)

Tématické fráze:
polevka z kedluben, polévka z kedlubny, kedlubnová polévka, zeleninová polévka s kedlubnem recepty, polevka z kedlubnu, kedlubnové polévky, polévky recepty, kedluben do polévky, kedlubnova polivka kremova, jak spotřebovat mrkev, polivka z kedlubny, kedlubnove polevky recepty, zeleninova polevka s kedlubnem, polevka s lučinou, polévka z kekdluben, zeleninová polévka s kedluben, polévka kedlubny, kedlubnová polévka s mrkví, kedluben ředkev receptypolévky, kedlubove polévka

Suroviny:
kedlubna, mrkev, brambory, cibule, lučina, sůl, pepř mletý, tymián čerstvý, olej, máslo, petrželka

Přidat fotografie receptu