Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prinsesstårta (Princeznin dort)

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vanilka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 068 kJ /
4 557 kcal
Bílkoviny76,71 g
Tuky282,68 g
Vláknina2,33 g
Cholesterol 2,64 g
Sodík 682 mg
Sůl2,53 g
Sacharidy425,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravíme vanilkový krém. Mléko s vanilkovými semínky z lusku ohřejeme. Cukr, žloutky a škrob vymícháme. K této žloutkové směsi za stálého míchání pomalu přiléváme teplé mléko s vanilkou. Tuto směs vrátíme na sporák a mícháme dokud směs nezhoustne. Krém musíme nechat zcela vychladnout, abychom ho na dort nedávali teplý. Krok 2: Následně si upečeme piškot. Dortovou formu vyložíme pouze kolečkem pečicího papíru, nevymazáváme. Žloutky a cukr umícháme do pěny, poté přidáme vodu a škrob a mouku. Nakonec přidáme opatrně sníh a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi hodinu. Krok 3: Vyšleháme si všechny 3 šlehačky, do kterých můžeme přidat ztužovač. Krok 4: Dortový korpus rozkrojíme na 3 díly. Spodní díl pomažeme malinovým džemem a trochou šlehačky. Přiklopíme 2. díl korpusu, na který dáme vanilkový krém a na ten navrstvíme šlehačku do kupole. Přiklopíme poslední část korpusu, abychom vytvořili správný tvar. Celý dort pomažeme tenkou vrstvou šlehačky. Následně celý dort potáhneme rozváleným marcipánem.

Zveřejněno 30. 6. 2015

Poznámka autorky Vanilka

Správně by měl tento dort být ze zelenkavého marcipánu a růžička růžová.

Zde velmi zdařilý videonávod k sestavení dortu:

https://www.youtube.com/watch?v=jcySM0cMYv8

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prinsesstårta (Princeznin dort)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XRXV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prinsesstårta (Princeznin dort)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XRXV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

..nádhera, vyzkouším, když jsem viděla video, jak se potahuje..

Tak tohle bych rozhodně ráda zkusila. Marcipán jsem si přivezla před nějakým časem z Německa a zatím nenašel uplatnění. Zelenkavý potah by se mi určitě moc nelíbil, takhle v přirozené barvě je to pro mě nejlákavější! :yes:

Veľmi pekná torta. Určite ju skúsim upiecť, keď sa trochu ochladí:-)):yes::yes::yes:

Video není dostupné. Zkus najít jiný odkaz. A nechceš dát ten český název jako hlavní? Ale to je na tobě. Dort vypadá přitažlivě ;-):yes:

Tématické fráze:
https//seznam.cz, videonávod na marcipánový na dorty, moučník kolibřík, dort prinsesstarta, dortovy korpus ze škrobu, jak rozkrojíme dortovy korpus

Suroviny:
mouka hladká, škrob kukuřičný, cukr moučkový, vejce, voda, mléko plnotučné, lusk vanilkový, cukr, žloutek, škrob kukuřičný, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, džem malinový, marcipán

Přidat fotografie receptu