Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pilaki - pikantní fazole

Pilaki je lehce pikantní pokrm z bílých fazolí, který má svůj původ v Turecku. Snadný a chutný salát zvládnete připravit během půlhodiny. Podávat jej můžete jak studený, tak i teplý.

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 977 kJ /
711 kcal
Bílkoviny2,30 g
Tuky71,55 g
Vláknina5,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 48 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy13,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata, mrkev a cibulku nakrájíme na kostky, feferonku a česnek na tenká kolečka. Krok 2: Vše smícháme, přidáme med a půl šálku vody. Vaříme na střední teplotu asi 15 minut. Krok 3: Potom přidáme fazole a ještě asi 10 minut povaříme. Podle potřeby můžeme podlít vodou. Krok 4: Podáváme buď studené, pokapané citrónem, jako salát, nebo teplé s chlebem.

TIP: Nízkokalorické potraviny - fazole

Zveřejněno 3. 7. 2015

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept je z turecké kuchyně, která mne zajímá. Našla jsem jej na internetu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pilaki - pikantní fazole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r6p2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pilaki - pikantní fazole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r6p2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Marie Švarcová 8. 2. 2017 20:13
:yes::yes::yes: nádherné, miluji fazole a tohle neznám ( ani v Turecku jsme je nikde neměli) díííííky za super receptík :-K

Marie Švarcová : děkuji :-K

Lenunka: Děkuji!!! Bylinky nikdy ničemu neuškodily a na barvě fazolí až tak nezáleží :-)

Zdravím, vyzkoušela jsem, je to výborné, přidala jsem bylinky - tymián a oregano. Měla jsem jen červené fazole, ale myslím, že to na chuti nic neubralo. Posílám bodík a dovoluji si přidat fotku:-):yes:

Marybar: Nic se neděje :-)


Anna Kocikova: říká se jim becoky, Drahuš :-)

To by mi určitě chutnalo:-p:-p:yes::yes:

Jani,díky za príma recept:-KFazole vypadají moc krásně,takto jsem je ještě nedělala:-p:yes:
Ostravská babička mívala takové ty velké strakaté fazole,byly chuťově opravdu výborné a říkávalo se jim švábi,nebo becoky:yes:

Ano,Jani,také jsem zjistila, že jsi autorka.:Omlouvám se.:-K

Marybar: Na FB je recept, který jsem tam dnes dala :-)

Marybar:stačí si přečíst nick, je to táž autorka :-D:-D:-D:-D

Marybar: jistě, od stejné autorky;-):-))

To je jedno, odkiaľ je recept, hlavne, že ho Janka sem dala;-):yes:

Recept je z Facebooku včetně fotografie.

spagetka: Já nemůžu cukr do té dělenky Ladi, med ano;-). Dala jsem asi jen 1/4 lžičky :-)

No vidíš, takže dělám téměř originál, nedávám med - zajímavá kombinace. Tyhle velké fazole mám věčně ve špajzu, máme je moc rádi.
Příště zkusím ten med ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
fazole recept, fazole švábi, fazole becoky, velké strakaté fazole, fazole šváby, recepty z fazoli, fazole recepty, jak vypadají šváby, salát pilaki, turecké fazole, becoki, recept na fazole, becoky, fazole becoky recept, fazole na medu, fazolky recept, recept fazole, fazolovy salát z bílých fazolí turecko, strakaté fazole recept, recept fazole šváby

Suroviny:
fazole bílé, rajče, mrkev, feferonka, cibulka jarní, česnek, olej olivový, med, sůl

Přidat fotografie receptu