Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos s restovanými žampiony a smetanovým přelivem

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 467 kJ /
351 kcal
Bílkoviny8,01 g
Tuky22,92 g
Vláknina4,44 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 87 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy25,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce lososa osolíme, pokapeme citronovou šťávou a lehce opeříme. Necháme 10 minut odležet. Krok 2: Na oleji orestujeme půlky žampionů, vyjmeme a udržujeme v teple. Krok 3: Pokud žampiony všechen olej nasákly, trochu opět přidáme (ale aby losos neplaval, není to řízek). Krok 4: Na stejné pánvi orestujeme lososa, nejprve kůží dolů, z každé strany cca 3-4 minuty. Krok 5: Přendáme na talíř a udržujeme v teple (ideální je trouba nastavená na 50 °C).
Olej se zbytkem oleje v pánvi zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme smetanou (lze i mléko a plátek másla) a za stálého míchání provaříme do zhoustnutí. Krok 6: Pánev sundáme z ohně, vmícháme nasekaný kopr, dle chuti osolíme a přidáme citronovou šťávu, vmícháme žampiony. Krok 7: Na talíř dáme přílohu (podávat můžeme např. s čerstvými tagliatelle), na ni položíme porci lososa a přelijeme omáčkou se žampiony. Ozdobíme citronem nebo limetkou a snítkou kopru.

TIP: Losos - oblíbené recepty

Zveřejněno 4. 7. 2015

Poznámka autorky isindy

Inspirace: labuznik.cz, upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s restovanými žampiony a smetanovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JR1K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s restovanými žampiony a smetanovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JR1K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Jednoduché a výborně chutná. Místo kopru jsem přidala citrónový tymián, žampiony kupuji krémové. Smetanu jsem nastavila trochu mlékem :-)

Moc dobré, jen omáčka trochu víc cítím mouku, ale to je asi mojema rukama:-D:-D

Měli jsme dnes k obědu a výborné. Akorát lososa jsme pekli v troubě jen na sucho na pečícím papíru a podávali jsme bez kopru.<3<3<3

:yes::yes: krásné foto a určitě velmi chutná úprava <3:-K

Díky bohu, koupila jsem dnes čerstvého lososa na zítřejší oběd a chtěla jsem k němu nějakou jednoduchou máslovou omáčku, všude jsem ale našla zybtečně složité recepty a přitom to jde tak jednoduše :') Díky za recept, zítra zkusím ale bez kopru, ten nebaštíme :/ :D

díky všem :-):-K

:-p:-p:yes::yes:

úžasný recept a nádherné fotky:yes::-D

:-p:-p:yes::yes:

Ivo, moc se mi líbí recept a fotky jsou jak ze žurnálu;-):-):yes:+

Hezký recept :yes::yes:+

Tématické fráze:
losos se žampiony, losos na žampionech, losos zampiony, losos s žampiony, losos a žampiony, losos recepty, recepty losos na pánvi, recept losos na zampionech, losos s křenovým s přelivem, losos na na žampionech, peceny losos se žampiony, losos se žampionovou omackou, pečený losos, žampiony, top recepty přeliv na na lososa, +losos s žampióny, losos se se žampiony, lososna žampionech, grilovany losos se smetanovym prelivem, peceny losos s zampiony, losos+žampiony

Suroviny:
losos, olej olivový, žampióny, sůl, pepř mletý, citron, kopr, smetana na vaření, mouka hladká

Přidat fotografie receptu