Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 382 kJ / 91 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,53 g |
Tuky | 0,71 g |
Vláknina | 10,43 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 244 mg |
Sůl | 0,57 g |
Sacharidy | 12,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí srdce očistíme, rozkrojíme na půl a velmi dobře propereme ve vodě (vypláchneme od krve).
Krok 2: Srdce osušíme, prošpikujeme klínky slaniny a osolíme.
Krok 3: Cibuli a zeleninu nakrájíme na kostky, v kastrolu/nebo papiňáku rozehřejeme olej, vložíme cibuli, zamícháme, vložíme zeleninu a restujeme asi 3-4 minuty.
Krok 4: Pak přidáme srdce, opečeme ze všech stran, přidáme koření, plátky citrónu a podlijeme vodou.
Krok 5: Dusíme přikryté poklicí do měkka.
Krok 6: Během dušení (v kastrolu) srdce obracíme a dle potřeby podléváme.
Krok 7: Měkké vyjmeme a odložíme stranou.
Krok 8: Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě + mléce nebo jenom v mléce a dobře provaříme, asi 20 minut.
Krok 9: Pak omáčku přecedíme přes hustý cedník, přidáme rozmíchanou smetanu, dle potřeby dochutíme solí, cukrem, citr. šťávou a krátce provaříme.
Krok 10: Srdce nakrájíme na plátky, ohřejeme a podáváme s omáčkou a třeba jemným domácím houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 29. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí srdce na smetaně-svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z4YQ
Moje poznámka
Hovězí srdce na smetaně-svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z4YQ
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 9 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 32 minutami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 4 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 5 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 6 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 7 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 7 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 7 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 7 hodinami
Tématické fráze:
hovězí srdce,
srdce na smetaně,
hovězí srdce recept,
recepty hovězí srdce,
recept na hovězí srdce,
svíčková na smetaně,
recept hovězí srdce,
hovězí srdce recepty,
svíčková na smetaně babica,
svíčková,
veprové srdce jako svícková,
hovězí srdce-recepty,
svíčková na smetaně recept,
svickova recept,
omáčka z hovězího srdce,
recepty na hovezi srdce,
svičkova na smetane z hoveziho,
svičkova z hovezího,
recepty z hovězího srdce,
srdce na smetaně recept
Suroviny:
srdce hovězí,
cibule,
olej,
špek,
mrkev,
petržel,
celer,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
citron,
mouka hladká,
mléko,
smetana,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (19)