Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené maso s mangoldem (na způsob musaky)

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 268 kJ /
1 976 kcal
Bílkoviny122,15 g
Tuky139,66 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 908 mg
Sodík 519 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy54,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme drobně krájenou cibuli a na ní pak maso. Osolíme, opepříme, přihodíme rajčata a krájenou papriku a povaříme bez pokličky do změknutí masa. Dosolíme, vmícháme petrželku. Krok 2: Rozpustíme máslo, osmahneme na něm mouku a za stálého míchání přiléváme mléko. Povaříme mírným varem, dochutíme solí a pepřem, vmícháme sýr a do mírně prochladlého pak i vejce. Krok 3: Mangoldové řapíky nakrájíme na menší kousky a 2-3 minuty povaříme v osolené vodě. Scedíme, promícháme s trochou olivového oleje a urovnáme je do vymazané zapákací mísy. Krok 4: Pokryjeme je masovou směsí, na kterou pak urovnáme bešamel a dáme zapéct do trouby (200°C/přibližně 30-40 minut).

Zveřejněno 8. 7. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené maso s mangoldem (na způsob musaky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P8lA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené maso s mangoldem (na způsob musaky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P8lA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Robím, ale dávam celé mangoldové listy, nie iba stopky. Inak, stopky v tomto prípade by som nepredvárala, za 40 min sú pekne mäkkučké aj tak. ;-) Inak za recept bod, je dobrý. ;-)

Pekne tvoríš...:yes:

Tématické fráze:
maso s mangoldem, mleté maso zapečené s mangoldem, mlete maso s mangold, zapečené maso s musakou, recept na vepřové maso s mangoldem, zapecene brambory s mangoldem, masová směs mangoldem, loupana rajcata recept maso

Suroviny:
maso mleté, cibule, rajče loupané, paprika čerstvá červená, nať petrželová, sůl, pepř mletý, olej, máslo, mouka hladká, mléko, sůl, pepř mletý, sýr strouhaný, vejce, mangoldové řapíky, olej olivový

Přidat fotografie receptu