Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované steaky z vepřové krkovičky

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

honzam honzam

Středně náročný

Doba přípravy 1500 min Doba přípravy: 1440 min Doba tepelné úpravy: 60 min

1500 min (1440 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 062 kJ /
1 210 kcal
Bílkoviny35,55 g
Tuky98,13 g
Vláknina14,74 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 4,04 g
Sůl10,00 g
Sacharidy41,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Steaky očistíme, omyjeme a mírně naklepeme, pak je potřeme z obou stran omáčkou barbecue, naskládáme do mísy nebo talíře na sebe, proložíme tenkými kroužky z cibule a necháme v chladničce 24 hodin rozležet. Krok 2: Pak roztopíme gril a steaky ne něm z obou stran ugrilujeme (každá strana 6 minut). Na talíři podle potřeby dosolíme. Podáváme s různými saláty, dresinky nebo k nim podáváme různě upravené brambory. Krok 3: Cibuli, kterou jsme použili k proložení masa při jeho nakládání, opražíme na oleji dohněda, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vařící vodou za stálého šlehání. Krok 4: Vytvoříme chutnou cibulovou omáčku, kterou případně dosolíme nebo dochutíme lžící omáčky barbecue. Krok 5: Do této ušlehané cibulové omáčky vložíme po vytažení z grilu steaky, aby si tzv. "odpočinuly". Při následném podávání na talíře můžeme několik lžic omáčky použít k pželití masa. Krok 6: Balkánský salát
Zeleninu pečlivě omyjeme pod tekoucí vodou. Krok 7: Cibuli oloupeme a pokrájíme nebo postrouháme na tenká kolečka. Krok 8: Okurky (velké oloupané, malé mladé neloupeme) pokrájíme na úhledné kostičky nebo nudličky, malá rajčata pokrájíme na srpečky nebo na příčná kolečka (velká na kostky), papriku na polokroužky, polovinu oliv rozkrojíme na poloviny a zbytek necháme vcelku. Krok 9: Cibuli i s natí nakrájíme na tenké kroužky a kdo má rád, ten si přidá pokrájenou pálivou papriku kozí roh. Krok 10: Ušleháme olej s vinným octem a citrónovou šťávou a takto vzniklou zálivkou salát přelijeme. Krok 11: Směs zeleniny zasypeme na drobné kostky pokrájeným balkánským sýrem. Krok 12: Posypeme rukolou a promícháme, podle chuti mírně osolíme (Pozor, balkánský sýr je poměrně dosti slaný!), opepříme, promícháme a necháme asi 20 minut v chladu rozležet.

Zveřejněno 8. 7. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované steaky z vepřové krkovičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QRmG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované steaky z vepřové krkovičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QRmG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
nakládání masa na grilování, nakládání masa na gril, vepřový steak na grilu, nakládání steaků, nakládání masa na grilování krkovice, nakládání krkovice na grilování recept, grilování steaků postup, nakládání vepřového masa na gril, vepřové steaky na grilu, nakladani krkovicky na gril, grilovaný vepřový steak, nakladani krkovicky, grilování steaků, nakládaní krkovice na gril, nakládání stejku, grilované vepřové steaky, vepřové steaky, veprovy steak na gril, jak grilovat steak, nakládání vepřového masa na grilování

Suroviny:
krkovička bez kosti, omáčka steak barbecue, cibule, okurka salátová, rajče, paprika sušená pálivá, rukola, olivy, sýr balkánský, cibule červená, olej olivový extra virgin, ocet jablečný, šťáva citronová, pepř bílý mletý, sůl

Přidat fotografie receptu