Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květáková polévka s osmaženými cibulovými kotoučky a česnekovými krutonky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

honzam honzam

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 662 kJ /
875 kcal
Bílkoviny9,88 g
Tuky64,56 g
Vláknina16,06 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy60,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Od včerejška zbyla polovina vývaru z velkého květáku a tak byla dnes květáková polévka s osmaženými cibulovými kotoučky, česnekovými krutony z tmavého chleba a sýrem: Krok 2: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Tu rozvaříme v polévce, do které na závěr vsypeme asi hrst pokrájené zelené petrželky. Krok 3: Cibule si pokrájíme na kotoučky, obalíme v hladké mouce a vložíme postupně do rozpáleného tuku na pánev a opékáme do křupava. Osolíme. Krok 4: Toastový chléb nakrájíme na krutonky (kostečky), rozprostřeme na olejem vymazaný pečící plech, promícháme s jemně nasekaným nebo drceným česnekem a vložíme na 10 minut do trouby, roztopené na teplotu cca 200°C. Po 5-ti minutách stáhneme teplotu na 180°C a dopečeme - musí zůstat měkké a musí být křupavé. Krok 5: Na talíř položíme několik ohřátých růžiček květáku, zalijeme polévkou, obložíme cibulovými kroužky, které posypeme strouhaným sýrem, okolo umístíme krutonky a popřejeme dobrou chuť!

Zveřejněno 16. 7. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květáková polévka s osmaženými cibulovými kotoučky a česnekovými krutonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nPo7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květáková polévka s osmaženými cibulovými kotoučky a česnekovými krutonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nPo7

Marie

Komentáře (1)

Jiří Žilavý 17. 7. 2015 18:51
Může to být super. V lednici mám květák,tak to vyzkouší.

Tématické fráze:
polévka květakova video, květaková plévka s krutony, tmavá květáková polévka

Suroviny:
květák, vývar, květák, máslo, mouka hladká, petrželka, sýr parmazán strouhaný, cibule, mouka hladká, máslo, sůl, chléb toustový tmavý, česnek, olej

Přidat fotografie receptu