Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Odkoukaná pegingská polévka

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Michalesa

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 541 kJ /
1 324 kcal
Bílkoviny22,57 g
Tuky15,53 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 254 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy269,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme a osmahneme, můžeme při smažení přidat trochu cukru, aby došlo k lehké karamelizaci. Mrkev nastrouhanou nahrubo či na plátky přihodíme spolu s nasekanou paprikou, masem, kořením, naplátkovanou kedlubnou a rajčatovým základem do hrnce a po pár minutkách zalijeme vývarem nebo vodou (a přidáme bujon). Krok 2: Přilijeme bramborový škrob, který si předtím rozmícháme ve větší sklenici spolu se studenou vodou. Mícháme, jinak nám škrob žmolkuje. Čím víc chcete polévku hustou a "slizkou", tím víc dejte škrobu. Krok 3: Na závěr rozklepneme do polévky dvě vejce, povaříme a po odstavení z vařiče přidáme dle chuti ocet nebo citronovou šťávu, sojovou omáčku a sůl. Krok 4: Někdo má raději slanější, někdo sladko-kyselejší, jak už je zkrátka zvyklý ze svého oblíbeného asijského bistra. Proto hodně ochutnávejte, stačí trošku přestřelit a už to nebude "ono".

Zveřejněno 16. 7. 2015

Poznámka autorky Michalesa

Recept jsem odvodila z toho, že jsem vehementně zkoumala fotku polévky v mém oblíbeném asijském bistru. Dělám ji už několik let a mnoho přátel po mně chtělo recept, proto s ním přicházím i sem. Způsob přípravy je pro mnoho lokalit specifický, proto se může rozcházet s tím, jaký standard podávají ve vašem městě. Pište inovace či konkretizace dalších úprav, máte-li zájem. :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Odkoukaná pegingská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vkz5

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Odkoukaná pegingská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vkz5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Nevypadá to špatně, některá bistra používají jako vložku místo masa "krabí tyčinky" z makrel a kukuřici z konzervy. Jen dvě připomínky: asi by neměl chybět čerstvý zázvor a převaření polévky po přidání škrobu rozmíchaného ve vodě považuji za chybu - polévka zřídne.

Ah, tak ještě dodatek - do polévky můžete klasicky přidat i jidášovo ucho. Porce, kterou popisuji, vychází na cca 2 litry, ale je to dost individuální. Někdy jí mám méně, někdy více. Na odhady litrů i cukru moc nejsem. :D

Tématické fráze:
odkoukaná pekingská polévka, polávka s paprikovým základem, odkoukaná pekingská polévka recept, asijské bistro polévka recept, škrob do asijských polévek, karamelizace cukru s masem, polevka z asijského bistra, škrob do polévky

Suroviny:
cibule, zelí hlávkové, protlak rajčatový, cukr, vejce, kedlubna, chilli, paprika čerstvá červená, mrkev, bujón, maso kuřecí, ocet, olej, pepř, omáčka sojová, škrob bramborový

Přidat fotografie receptu