Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí Rogan Josh

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 560 kJ /
2 046 kcal
Bílkoviny201,18 g
Tuky88,81 g
Vláknina25,61 g
Cholesterol 660 mg
Sodík 1,13 g
Sůl1,86 g
Sacharidy100,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Olej rozohrejeme v hrnci a asi 2 min na ňom opražíme korenie I. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a krátko opražíme. Vložíme na kocky narezané mäso a prudko opečieme. Krok 2: Cesnak a zázvor s troškou vody rozmixujeme na pastu a pridáme k mäsu. Pridáme koreniny II., na kocky narezané paradajky a opäť krátko orestujeme. Krok 3: Potom zalejeme vodou tak, aby mäso bolo skoro zakryté a pomaly dusíme, kým nie je mäkké. Krok 4: Stiahneme z plameňa a tesne pred podávaním primiešame jogurt. Krok 5: Podávame s opečenými zemiakmi, ktoré zmiešame so zmesou podrveného koriandra a horčice (semená).

Zveřejněno 22. 7. 2015

Poznámka autorky tejaja

Recept je z knihy "1 000 receptov".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí Rogan Josh

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EBBY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí Rogan Josh

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EBBY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

cecilka: Cecilka, kľude podľa svojej chuti. Zázvor s cesnakom rozmixovať. ;-)

Jitkas: To je možné, že je kniha "vedle", ale zase musíš uznať, že bez nej by tu nebola tá správna debata. :-D:-D:-D

Zvlastni interpretace tohoto absolutne typickeho indickeho pokrmu, rekla bych, ze ponekud nadstandarni, jogurt se puziva v pocatecni marinade masa, ne k zaliti, omacka ma byt husta, hodne cervena s nadechem do hneda.
Nevim, ale kniha "1000 receptu" je podle meho hodne vedle...

Česnek a zázvor bych dohromady ani nezkoušela, pro mne příliš koření v jednom, a na tom talíři to ani vábně nevypadá. Méně je někdy více.
(už se těším jak mne tady "semelete") ;-)

Teším sa na vyskúšanie tohto receptu, zajtra mi privezú jahňacie,asi troj kilové vykostené "stehienko" :-D:-D:-D= hneď ho aj budem robiť, no bez kosti. A skúsim nepokrájané na kocky ale vcelku. A 2 cm zázvoru treba dať celé ,alebo.....:-? A hodia sa k tomu, po zaliatí jogurtom , opekané zemiaky? Mne môj jazyk hovorí, že vhodnejšia by bola knedľa alebo cestoviny:-?:-?:-?

:-p;-):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
rogán josh, jehněčí rogan josh, rogan josh recept, raganjosh, jehněčí jazyk, roganjosh, indické jídlo rogan josh, jehněčí rogan, jehněčí jazyk recepty, jehneci na zazvoru, vepřový rogan josh, recepty s roganjosh pastou, vepřový „rogan josh“, jehneci recepty, rogon josh recept, recept na jehněčí jazyk, raganjosch, rojanjosh, roganjosch, recept na rogan josh

Suroviny:
maso jehněčí, česnek, zázvor, olej, rajče, jogurt bílý, cibule, pepř celý, kardamom, koření hřebíček, skořice celá, koriandr sušený, skořice mletá, pepř cayenský, fenykl, koření garam masala, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu