Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panádlová zahradnická cibulačka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

honzam honzam

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 547 kJ /
1 326 kcal
Bílkoviny29,38 g
Tuky64,21 g
Vláknina81,35 g
Cholesterol 542 mg
Sodík 727 mg
Sůl1,92 g
Sacharidy90,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibule oloupeme, pokrájíme a necháme na másle (40 g) zezlátnout. Zaprášíme hladkou moukou a uděláme žlutou jíšku. Krok 2: Vodu s na kostečky pokrájenými houskami přivedeme k varu, vlijeme do ní víno,, zavaříme do ní cibulovou jíšku a půl hodiny dobře provaříme, až bude pečivo rozvařené. Krok 3: Pak obsah rozmixujeme a přidáme do něj hrubě postrouhanou kořenovou zeleninu s pokrájenými listy z řapíků celeru, kterou jsme si předtím orestovali na rozpáleném másle (20 g) v pánvi zvlášť, a vaříme polévku přikrytou a za častého míchání, až do změknutí kořenové zeleniny, hlavně mrkve. Krok 4: Nakonec vmícháme do polévky rozkvedlaná vejce a dovaříme. Do uvařené polévky dáme jemně posekané zelené natě (petrželka, cibulka...), rozporcujeme na talíře a pokapeme tmavým octem. Jako top můžeme dát lístky máty, dobře lsdí chuťově s polévkou a tmavým octem. Polévku můžete i procedit.

Zveřejněno 22. 7. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panádlová zahradnická cibulačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NRyD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panádlová zahradnická cibulačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NRyD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
cibulacka polevka ze spekem

Suroviny:
cibule, houska, mouka hladká, máslo, voda, mrkev, petržel, celer řapíkatý, vejce, cibulka lahůdková, petrželka, ocet vinný, víno bílé

Přidat fotografie receptu