Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 547 kJ / 1 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,38 g |
Tuky | 64,21 g |
Vláknina | 81,35 g |
Cholesterol | 542 mg |
Sodík | 727 mg |
Sůl | 1,92 g |
Sacharidy | 90,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibule oloupeme, pokrájíme a necháme na másle (40 g) zezlátnout. Zaprášíme hladkou moukou a uděláme žlutou jíšku.
Krok 2: Vodu s na kostečky pokrájenými houskami přivedeme k varu, vlijeme do ní víno,, zavaříme do ní cibulovou jíšku a půl hodiny dobře provaříme, až bude pečivo rozvařené.
Krok 3: Pak obsah rozmixujeme a přidáme do něj hrubě postrouhanou kořenovou zeleninu s pokrájenými listy z řapíků celeru, kterou jsme si předtím orestovali na rozpáleném másle (20 g) v pánvi zvlášť, a vaříme polévku přikrytou a za častého míchání, až do změknutí kořenové zeleniny, hlavně mrkve.
Krok 4: Nakonec vmícháme do polévky rozkvedlaná vejce a dovaříme. Do uvařené polévky dáme jemně posekané zelené natě (petrželka, cibulka...), rozporcujeme na talíře a pokapeme tmavým octem. Jako top můžeme dát lístky máty, dobře lsdí chuťově s polévkou a tmavým octem. Polévku můžete i procedit.
Zveřejněno 22. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panádlová zahradnická cibulačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NRyD
Moje poznámka
Panádlová zahradnická cibulačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NRyD
Nejnovější recepty
Kohoutí prsa sous-vide se žampionovým ragú
Přidáno před 12 hodinami
Čokoládové muffiny s Nutellou
Přidáno před 13 hodinami
Snídaně, oběd i večeře na jednom talíři pro diabetiky
Přidáno před 14 hodinami
Smažené žampiony, volská oka a ledový salát s kapií
Přidáno před 14 hodinami
Holandský řízek podle ČSN
Přidáno před 15 hodinami
Jižanské kuřecí paličky v kukuřičných lupíncích
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Česnečka z termosky podle Ostravskeho Gastrošefa: Příprava zabere pár minut a polévka voní po klobáse i majoránce
Připravili jsme máslový ležák jako z Harryho Pottera: Horký cider se šlehačkou a karamelem chutná překvapivě skvěle
Kuře na paprice i pro začátečníky: Šťavnaté a křehké maso s chutí papriky dokonale ladí s omáčkou ze smetany, hotové je za chvíli
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Neregistrovaný před 7 minutami
Extra rychlá borůvková bublanina
Neregistrovaný před 17 minutami
Holandský řízek podle ČSN
Neregistrovaný před 27 minutami
Paprikové klobásy podle Smolíčka (bez uzení)
Neregistrovaný před 52 minutami
Pečené placičky z květáku, šunky a sýru
Neregistrovaný před 1 hodinou
"Vylepšené" bramborové knedlíky
Neregistrovaný před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 3 hodinami
Vepřové v bramborové omáčce
Neregistrovaný před 3 hodinami
Koláče po babičce
Neregistrovaný před 3 hodinami
Holandské řízky
Neregistrovaný před 4 hodinami
Tématické fráze:
cibulacka polevka ze spekem
Suroviny:
cibule,
houska,
mouka hladká,
máslo,
voda,
mrkev,
petržel,
celer řapíkatý,
vejce,
cibulka lahůdková,
petrželka,
ocet vinný,
víno bílé
Komentáře