Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené ratatouille

Tradiční francouzský zeleninový pokrm, který proslavil zejména stejnojmenný film, pochází z okolí města Nice. Řeč je samozřejmě o zeleninovém ratatouille, které vás svojí plnou chutí přenese na Azurové pobřeží.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 55 min

75 min (20 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 239 kJ /
535 kcal
Bílkoviny8,19 g
Tuky32,87 g
Vláknina19,97 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy46,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata nařízneme do kříže, spaříme, oloupeme a pokrájíme nadrobno (můžeme použít i konzervovaná sekaná rajčata). Krok 2: Promícháme s posekanou naťovou cibulkou, osolíme, opepříme, přidáme asi tři lžíce olivového oleje a dáme na dno zapékací misky. Krok 3: Lilek a cuketu nakrájíme na tenká kolečka, posolený lilek necháme chvíli vypotit. Zatím očistíme a pokrájíme na kolečka cibuli, na proužky papriky, na plátky česnek. Krok 4: Lilek opláchneme, osušíme a všechnu zeleninu skládáme střídavě na rajčatový základ. Posolíme, důkladně zasypeme odrhnutým tymiánem a rozmarýnem, pokapeme olejem. Přikryjeme víkem a nebo použijeme alobal. Krok 5: Pečeme asi 40 minut na cca 180 °C. Podušenou zeleninu necháme ještě odkrytou dopéci asi 15 minut na 160 °C. Krok 6: Hodí se jako příloha k jakémukoliv masu, dá se jíst teplé i studené.

TIP: Lilek v naší kuchyni - oblíbené recepty

Zveřejněno 24. 7. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené ratatouille

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPlp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené ratatouille

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPlp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Já si vždycky vzpomenu na ten film s myšákem :-D já bych k tomu ani nepotřebovala maso, samo o sobě to je sytý pokrm, plný skvělých chutí <3

:-)<3:yes::yes: moc pěkné :-K

Miqueli - děkuji za krásnou fotku, doufám, že vám chutnalo;-)

Bodík za tu pěknou porci zeleniny výtečně připravené. Já bych k tomu opekla bagetku...úplně se mi sbíhají sliny:yes:

Krásné letní jídlo :-p:yes:

Tématické fráze:
ratatuj recept, ratatouille recept, recept na ratatuj, recepty ratatuj, ratatouille v troubě, ratatui recept, ratatuj, ratatouille z trouby, ratatouille pečené v troubě, ratatouille recept v troubě, ratatuj v troubě, ratatouille, pečené ratatoule, pečená zelenina ratatouille, ratatouille pečená v troubě, ratatouille top recepty, pečena řepa v troubě v alobalu konzervovaná, recept na ratatouille, pečené ratatuj, recept ratatouille

Suroviny:
lilek, cuketa, cibule červená, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá bílá, cibulka, česnek, rajče, tymián čerstvý, rozmarýn, sůl, pepř mletý, olej olivový

Přidat fotografie receptu