Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houskový knedlík vařený v mikrovlnce

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hanulka21

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 580 kJ /
1 573 kcal
Bílkoviny57,48 g
Tuky17,21 g
Vláknina13,30 g
Cholesterol 277 mg
Sodík 849 mg
Sůl2,02 g
Sacharidy290,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky nasypeme polohrubou mouku. Uděláme důlek, nalijeme vlažné mléko, dáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Místo kostičky droždí můžeme použít půl balíčku sušeného droždí v sáčku. Pak přidáme trochu soli a vajíčko. Promícháme a zamícháme na kostičky nakrájené pečivo. Krok 2: Těsto kynutý knedlík necháme 20 minut kynout. Těsto musí skoro stékat z vařečky, jinak by knedlík byl tuhý. Po vykynutí těsto vlijeme do silikonové formy jakéhokoliv tvaru, ale bábovka je nejhezčí. Můžeme použít také skleněnou bábovku. Krok 3: Kynutý houskový knedlík vaříme na plný výkon asi 5 minut podle výkonu mikrovlnné trouby. Slabší výkon asi i 7 minut - zkusíme píchnutím špejle. Krok 4: Kynutý houskový knedlík z mikrovlnky nakrájíme a ihned podáváme s vhodným hlavním jídlem.

Zveřejněno 30. 3. 2009

Poznámka autorky Hanulka21

výborný a rychlý..je možno taktéž zaměnit s práškem do pečiva..dělá se ale hned

silikon se může zaměnit za sklo či kameninu...staré bábovky po babičce, ale tam prý stačí jen 5 minut

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houskový knedlík vařený v mikrovlnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k526

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houskový knedlík vařený v mikrovlnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k526

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

výborný :yes: přidávám k oblíbeným .. vlnila jsem 8minut ve skleněné míse přikrytý :yes:

Recept jsem si trochu upravila, místo polohrubé jsem dala hrubou mouku,jen 1/2 kostky droždí,150 ml mléka a 150 ml perlivé vody. Vlnila jsem ve skleněném srnčím hřbetě pak 5 min. při 900 W a bylo hotovo. Snad jen příště přikryju folií do mikrovlnky, aby nebyl povrch okoralý. Jinak skvělé a rychlé.:-K

Jaroslava Kiraly 25. 2. 2011 18:16
Mili vasnivci vareni,
chtela bych vas upozornit na to, ze jakykoliv plast pri zahrivani vylucuje skodlive, latky. Pokud nemusite, nepouzivejte je a zustante jenom u skla.(zaruvzdorneho)

Jinak pro jidlo se hodi plast se symbolem v trojuhelniku od cisla 5 a vice. To je OK pro studene pokrmy.

Voda v lahvich je vetsinou v plastu cislo 1 a kdyz se necha v teple, treba v aute tak se zahratim vylouci skodlive latky ktere ve vode jiz zustanou i po vychladnuti.
Jinak jsem ty knedliky vyzkousela, ale muj recepis vyzadoval prasek do peciva. Vypadaly a chutnaly velmi dobre ale tekstura byla spis jako babovka a ne knedlik. vyzkousim znovu tentokrat s drozdim.

To jen tak pro informaci.
Jaroslava ( Kanada, Ontario)

moje je ta tmavá neprůhledná, pak je tam od další čtenářky vložena ta průhledná..já to mám silokona a bohužel mám věnec a ne bábovku, také jsem to dělala ve skleněné

A ještě takový dotaz k tomu pečení v silikonové formě. Trochu mě zaráží, že máte silikonovou formu, která je průhledná (průsvitná), zatím jsem viděl jen silikonové formy neprůhledné. Podívejte se prosím ze spodní strany Vaší modré silikonové formy, zda tam náhodou není vyraženo PP - poly propylen ? To je totiž jiný materiál.

:no: Dnes to přítelkyně zkusila ve formě od TUPERWARE (červená forma) a nepřál bych nikomu vidět ten Eliášův oheň, který v mikrovlnce vznikl. Díky pohotovému vypnutí, je mikrovlnka jen okouřená (černá) uvnitř, kupodivu funkční. Asi není silikon, jako silikon. Jste si opravdu jistí, že jste dávali do mikrovlnky formu ze silikonu? Není to jen určitý druh plastové formy. Je ten Váš silikon, který dáváte do mikrovlnné trouby vhodný i na pečení v troubě třeba na 250 st.C ?

Tak jsem ho zkusila ve formě od Tuperware a opravdu to funguje,děkuji.

Jano (neregi.):-).Všeobecně platí,že 1 lžička sušeného = 1/4 čerstvého droždí;-).

Zajímá mě poměr toho sušeného droždí. Na sáčku se píše, že odpovídá 25 g čerstvého a tady, že stačí půl sáčku na kostku čerstvého. Prosím napiště mi někdo, kdo má se sušeným droždím zkušenosti, děkuji. Čerstvé doma nemám, jen sušené a potřebuji udělat knedlík.

není potřeba jen to tam dáš a zapneš...

...dávam cesto do mikroténového sáčku, ten dám do hrnčekov a tak vlním...cesto je v sáčku asi do 2/3 hrnčekov a sáčok nie je uzavretý, aby odchádzala para...v bábovkovej forme ma nenapadlo skúsiť. Treba to niečím prikryť pri vlnení?

Zajímavá rychlovka :yes:

:yes::yes::-D super

jéjda, já jsem ale nešika, takhle se přepsat, děkuji za upozornění, to když člověk spěchá...ale opravdu je výborný...jde také udělat kamenině..už mi to jeden psal..

Určitě se Hanulka spletla a opraví to - ta modrá je myslím silikon ne? Aspoň jsem nějakou takovou viděla u sousedky ;-)

Tématické fráze:
houskový knedlík, tuperware katalog, houskový knedlík z mikrovlnky, kynutý knedlík v mikrovlnce, kynuté knedlíky v mikrovlnce, tuperware, houskovy knedlik recept, pečení v mikrovlnce, hrníčkové knedlíky v mikrovlnce, houskové knedlíky, pečení v mikrovlnce recepty, tuperware recepty, knedlík, bezlepkový houskový knedlík, tuperware.cz, kynuté houskové knedlíky v mikrovlnce, knedlík z mikrovlnky, houskové knedlíky z mikrovlnky, hrnková knedla, kynutý knedlík z mikrovlnky

Suroviny:
rohlík, vejce, mouka polohrubá, mléko, sůl, droždí, cukr

Přidat fotografie receptu