Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátovo – ricottové noky s pečeným lilkem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Náročný

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 671 kJ /
1 116 kcal
Bílkoviny41,15 g
Tuky49,65 g
Vláknina22,36 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 225 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy115,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapněte na horní žár na 220 ˚C. Krok 2: Lilek nakrájejte na plátky silné necelý 1 cm a plátky ještě nakrájejte tak, aby vám vznikly hranolky. Krok 3: Lilek osolte a lehce opepřete. Krok 4: Na nepřilnavé pánvi rozpalte olej a lilek na něm opékejte, dokud nezačne zlátnout. Krok 5: Opečený lilek přesuňte do misky a obalte jej v sezamu. Krok 6: Poté rozložte lilek na plech vyložený pečicím papírem a opékejte do křupava – bude to trvat asi 25 minut. Krok 7: V polovině doby pečení přidejte cherry rajčátka. Krok 8: Opraný špenát zbavte tuhých stonků. Přelijte listy vařící vodou (cca 1 litr) a poté je vložte do ledové vody. Špenát vyždímejte. Krok 9: Do hrnce dejte vařit vodu na noky. Krok 10: Špenát vložte do mísy, přidejte ricottu a vejce a společně rozmixujte. Krok 11: Poté směs osolte a zahustěte moukou. Krok 12: Pomoučněte si pracovní plochu a z těsta na ní vyválejte váleček, silný asi jako padesátikoruna. Krok 13: Z válečku ukrajujte asi 1-2 cm silné kousky. Z každého kousku vytvarujte pomoučněným rukama kuličku, kterou zploštíte vidličkou - Celkem byste měli získat asi 24 ks. Krok 14: Noky vložte do vroucí osolené vody a vařte 5 minut. Krok 15: Scezené a okapané noky posypte na talíři opečenou zeleninou.

Zveřejněno 4. 8. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátovo – ricottové noky s pečeným lilkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPmp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátovo – ricottové noky s pečeným lilkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pPmp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
ricotové noky, rikotové noky, riccotové noky, ricotové nočky, ricotové knedlíky, ricottové noky se špenátem, ricottové nočky se špenátem, ricottové noky s rajčaty, ricotovo noky se špenátem, špenátovo ricotové noky, špenátovo-ricottové noky, ricotové noky recept, ricotové nočky se špenátem, ricottové placičky s brokolicí, lilek bramborové noky, ricotovo spenatove na noky, špenátovo ricottové knedlíčky, riccottove nočky, ricotovo spenatove noky recept, lilek s noky recept

Suroviny:
špenát čerstvý, sýr ricotta, vejce, mouka hladká, sůl, lilek, olej olivový, semínka sezamová, rajče cherry, pepř mletý

Přidat fotografie receptu