Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí tagliatelle s cukrovým hráškem a rajčaty

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 393 kJ /
572 kcal
Bílkoviny18,56 g
Tuky9,29 g
Vláknina10,98 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 127 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy92,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravte si těsto na těstoviny. Množství mouky je orientační a proto raději zpočátku zpracovávejte vejce s menším množstvím mouky a pak postupně přidávejte. Těsto rozválejte na tenký plát, z něhož nařežete dlouhé nudle široké asi 7 mm. Nechte je chvíli stranou lehce prosušit. Krok 2: Poté těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě al dente. Krok 3: Na pánev nalijte asi 1 lžíci oleje. Šalotku nakrájejte na jemno a nechte jí zpěnit. Krok 4: Přidejte do pánve rajčatovou pastu a jemně podrcený česnek. Krok 5: Přisypte špetku cukru a promíchejte. Když česnek zavoní, přilijte víno a drobně nasekaný rozmarýn. Krok 6: Nechte tekutinu odpařit a zalijte 0,5 dl vody. Krok 7: Do pánve přidejte cukrový hrášek a cherry rajčátka. Lehce osolte a za stálého míchání nechte omáčku zhoustnout. Trvá to asi minutu. Krok 8: Do pánve přidejte scezené těstoviny, promíchejte a servírujeme. Krok 9: Na talíři posypejte hoblinkami parmezánu.

Zveřejněno 6. 8. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí tagliatelle s cukrovým hráškem a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jPKl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí tagliatelle s cukrovým hráškem a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jPKl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Jitkas: díky za vysvětlení, já taky říkám semolina:-8:-)

Mouka z tvrde psenice (farina di grano duro) se jmenuje vseobecne v italstine semola. To, co jste pouzila, se nazyva mouka z tvrde psenice, ne ze semolina. Kdezto semolinO znamena krupicka z tvrde psenice. Ta na linku od cathleen je semola rimacinata, tedy jeste jednou premleta semola, tudiz jemnejsi.
Takze semolinova mouka urcite ne, ale mouka(semola) z tvrde psenice ano.

Vareniste.cz: dám rozklikávací, ju? http://chefshop.cz/mouka-na-testoviny-1-kg

maris:Omlouvám se a děkuji za upozornění, protože mi nedošlo, že tahle mouka je vlastě pořád jen mouka - konkrétně jsem myslela tuto "chefshop.cz/mouka-na-testoviny-1-kg " která je samozřejmě tvrdozrnná pšenice semolina
:-)

Martino - já už jsem na to koukala u jiného Tvého receptu - uvádíš - mouku - farinu, ale italsky se řekne mouka farina. Nemáš tam mít semolina ? Z ní se dělají těstoviny a má vyšší lepek;-):-)

Tématické fráze:
recept na domácí tagliatelle, semola recepty, mouka semola, pasta di semola, semola testo na pizza, recept pizzu semola, semola, testoviny s rajcatama a hraskem, jak se delaji tagliatelle, domácí tagliatelle ze semolina, recepty na těstoviny di grano duro, tagliatelle s rajcatovou pastou, zjaké mouky se dělají tagliatele, semolinove domácí tagliatelle, vareniste recepty, semolinove tagliatelle recept, mouka farina di semola, těstoviny pasta di grano duro, tagliatelle s rajčaty a parmazánem, špagety s cukrovým hráškem

Suroviny:
vejce, mouka hladká farina, cibule šalotka, protlak rajčatový, česnek, rajče cherry, hrášek cukrový, víno, rozmarýn, cukr, sůl, olej olivový, parmazán

Přidat fotografie receptu