Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí vývar s tvarohovo-bylinkovými nočky a zeleninou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Středně náročný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 240 min

240 min (240 min příprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 202 kJ /
287 kcal
Bílkoviny16,75 g
Tuky17,35 g
Vláknina1,00 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 236 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy15,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí vývar: kuřecí skelety (4 ks) vložíme do pekáčku, přidáte rozkrojenou cibuli i se slupkou a vložíme do trouby rozpálené na 230 °C. Krok 2: Pečeme, dokud kostry nezačnou zlátnout. Poté skelety spolu s cibulí přendáme do hrnce, aby pasovaly vedle sebe (šetřete prostorem, protože chceme-li silný vývar, nebude dobré zalívat kostry velkým množstvím vody). Krok 3: Do hrnce přidáme 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a asi 10 kuliček pepře. Zalijeme studenou vodou tak, aby byly kostry ponořené a přivedeme k varu. Vývar táhneme těsně na boru varu, nesmí příliš probublávat. Krok 4: Vaříme alespoň 3 hodiny (u hovězího vaříme déle). Krok 5: Asi 40 minut před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu 1 střední mrkev, malou petržel, a asi 50g celeru. Zeleninu z vývaru už nepoužívejte! Krok 6: Zeleninu vcelku vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme. Uvařenou zeleninu ihned zchladíme ve studené vodě. Brokolici nakrájíme na malé růžičky, kořenovou zeleninu na kostičky. Zeleninu vložíme do vývaru a prohřejeme. Dosolíme. Krok 7: Nočky: suroviny společně propracujeme a necháme 5 minut odležet. Krok 8: Z těsta vykrajujeme nočky pomocí dvou čajových lžiček, které si máčíme ve vodě. Krok 9: Nočky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 3 minuty. Krok 10: Nočky vyjmeme a vložíme do studené vody, aby se zatáhly. Krok 11: Vyjmeme z vody a vkládáme na talíř. Krok 12: Zalijeme polévkou.

Zveřejněno 14. 8. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar s tvarohovo-bylinkovými nočky a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OR0L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar s tvarohovo-bylinkovými nočky a zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OR0L

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-)<3:-K

Děkuji :-)

Kamila S.: balená kostka, ne z vaničky

Co prosím znamená tvaroh (z pozlátka)? Děkuji

Tématické fráze:
tmavý kuřecí vývar, zázvor pod slupkou tmavý

Suroviny:
vývar kuřecí, kapusta růžičková, brokolice, zelenina kořenová, vejce, tvaroh, máslo, chléb toustový tmavý, koření oregáno, bazalka čerstvá, estragon, tymián

Přidat fotografie receptu