Jáhlový salát s amarantem, pečenou zeleninou a mandlemi
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 768 kJ / 422 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,65 g |
Tuky | 17,18 g |
Vláknina | 10,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 50,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu nakrájejte na slabé plátky, položíte na plech, lehce pokapejte olejem a osolíme. Vložte do trouby rozpálené na 230 °C a nechte opéct.
Krok 2: Mandle rozdrťte čepelí nože a přidejte do trouby asi 2 minuty před vyjmutím zeleniny, aby se lehce opekly.
Krok 3: Amarant nasypte do kastrůlku, přidejte špetku soli a zalijtme dostatečným množstvím vroucí vody (cca 3 -5 cm vody). Vařte 10 minut pod pokličkou.
Krok 4: Jáhly spařte 3x vroucí vodou. Poté je přidejte k amarantu a zalijte vodou tak, aby byla v poměru 3:1 k jáhlům. Vařte 7 minut.
Krok 5: Voda by neměla být úplně vyvařená, ale lehce by měla pokrývat jáhly s amarantem.
Krok 6: Pod pokličkou nechte dojít ještě asi 7-10 minut.
Krok 7: Jáhly a amarant lehce pokapejte olivovým olejem, přidejte nasekané bylinky a promíchejte upečenou zeleninou a mandlemi.
Zveřejněno 14. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jáhlový salát s amarantem, pečenou zeleninou a mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P8VW
Moje poznámka
Jáhlový salát s amarantem, pečenou zeleninou a mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P8VW
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 14 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
jáhly - top recepty,
jáhlový salát s tuňákem,
listový salát s kuřecím masem a hroznovým vínem,
salat z jahel,
zeleninové saláty s mandlemi,
jáhlový salát s avokádem,
jáhlový salát s jablkem,
jáhlovy salát se sunkou,
jáhly se zeleninou recept,
zeleninovy salat s amarantem,
salát s pečenou zeleninou
Suroviny:
amarant,
jáhly,
lilek,
cuketa,
žampióny,
mandle,
olej olivový,
sůl,
čerstvé bylinky
Komentáře (2)