Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový bulgur se seitanem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 621 kJ /
1 104 kcal
Bílkoviny47,06 g
Tuky25,36 g
Vláknina25,71 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 163 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy160,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby zalijte horkou vodou a vaříte do změknutí asi 20 minut. Cibuli nakrájejte nadrobno. Oloupanou mrkev nakrájejte na malé kostičky. Bulgur propláchněte teplou vodou. Seitan nakrájejte na malé kousky a petrželku nasekejte na jemno. Krok 2: V hrnci rozehřejte olej, na němž restujete cibuli dozlatova. Poté přidejte nakrájenou mrkev, kmín a podrcený česnek. Asi minutu míchejte vařečkou, poté přidejte bulgur a uvařené houby spolu s nálevem. Zalijte horkou vodou tak, aby byl bulgur ponořený a voda sahala lehce nad.
Osolte a za občasného míchání přiveďte k varu. Vařte asi 5 – 7 minut. Přidejte seitan, asi lžíci nasekané petrželky, promíchejte a odstavte z ohně. Krok 3: Hrnec přiklopte a nechte 10 minut dojít. Na talíři ještě lehce posypejte petrželkou.
Bulgur můžete připravit i ve formě přílohy, pokud vynecháte seitan.

Zveřejněno 18. 8. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový bulgur se seitanem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lP9r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový bulgur se seitanem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lP9r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Seitan mi chutná, oproti tofu je to nebe a dudy;-) Zkusím pro dceru. Já sušené houby restuju nenamočené - třeba na té cibuli, zdá se mi daleko voňavější, krásně zvláční a i rychleji se povaří. Recept se mi líbí:yes:

Díky za vysvětlení .:yes::yes::yes:

klukodvody:To je taková bílkovinná potravina - pro vegetariány dobrá náhrada masa :-) Dá se to sehnat v obchodech se zdravou výživou v lednici - někde poblíž tofu, tempehu apod.

Asi jsem už moc starý .Nevím co je seitan .Ale jinak super ,bulgur děláme hodně a určitě uložím a obodíkuji .Jen prosím co je seita n Díky .:-K:-K:-K:-K:yes:

Tématické fráze:
bulgur s houbami, recepty z bulguru, seitan s bulgurem, bulgur recepty, recepty s bulgurem, bulgur s houbami a seitanem, bulgur s houbami a mrkví, houby s bulgurem, bulgur s houbami a česnek, bulgur hrubý recept, rizoto se seitanem, recept z bulguru, burgur guláš s houbami, houbovy burgur, seita v reeptech, rizoto z bulguru s houbami, bulgur s tempehem, recepty bulgur s houbami, recepty z bulguru s houbami, rizoto z bulguru s houby

Suroviny:
bulgur, mrkev, cibule, houby sušené, olej olivový, seitan, česnek, kmín drcený, petržel, sůl

Přidat fotografie receptu