Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí maso na víně s kořenovou zeleninou

Hovězí maso a červené víno k sobě výborně ladí a chuťově se krásně doplňují. Tyto křehké kousky hovězího masa pomalu dušené na víně se zeleninou, bylinkami a česnekem zaručeně nezklamou. Nejlépe si je vychutnáte s bramborovou kaší.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Snadný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 140 min

160 min (20 min příprava + 140 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 517 kJ /
602 kcal
Bílkoviny72,08 g
Tuky4,71 g
Vláknina13,38 g
Cholesterol 141 mg
Sodík 246 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy32,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Maso nakrájíme na kousky velikosti sousta. Krok 2: Do hlubší pánve nebo kastrolu nalijeme 2 lžíce oleje a začneme pozvolna restovat cibuli. Pak přidáme nakrájenou zeleninu a zvýšíme plamen. Restujeme asi 3 minuty, poté zeleninu odsuneme ke straně pánve a vložíme dovnitř maso. Mícháme, dokud se maso nezatáhne. Krok 3: Poté přidáme oloupaný a jemně nasekaný česnek, tymián, bobkový list, pepř a sůl a vše společně promícháváme asi minutu. Zaprášíme lžící hladké mouky, promícháme a zalijeme červeným vínem. Dále mícháme. Krok 4: Když směs zhoustne a začne se lehce přichytávat (ne pálit!), přilijeme asi dvě naběračky (cca 150 ml) hovězího vývaru. Maso by mělo být z velké části ponořené. Zamícháme, přikryjeme poklicí a za občasného míchání dusíme, dokud maso nezměkne – tedy 2 hodiny a více. Vždy, když se vypaří část tekutiny, podlijeme opět vývarem. Krok 5: Podáváme s knedlíkem.

TIP: Dělení hovězího masa. Přední bývá šťavnatější, zadní libové

Zveřejněno 22. 8. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí maso na víně s kořenovou zeleninou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KRlY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí maso na víně s kořenovou zeleninou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KRlY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

osobně jsem vynechal mouku, použil jsem provensálské koření a ulehčil si čas použitím papiňáku.

Mňam <3 podruhé v životě jsem dělala hovězí maso (poprvé ptáčky) a výborné :yes: tohle určitě budu vařit častěji. Dala jsem přílohu šťouchané brambory s jarní cibulkou. Přidávám foto.

To je dobrůtka, dělám podobně.:yes:

Dobrota, podlévám jen vínem bez vývaru:-p;-):yes:

Tématické fráze:
hovězí na víně, hovězí maso na víně, hovězí líčka na víně s kořenovou zeleninou, hovězí s kořenovou zeleninou, hovězí na kořenové zelenině, maso na víně, hovezi maso na cervenem vine, hovezi maso na zelenine, hovezi maso se zeleninou, hovězí na červeném víně, hověží na víně se zeleninou, hovezi na vine a korenove zelenine, hovězí zadní na červeném víně, recepty hovězí maso na víně, maso na kořenové zelenině, hovězí na víně recept, hovézí na na kořenové zelenině, hovězí maso na zelenině a víně, hovězí maso na kořenové zelenině, hovezi na zelenine a vine

Suroviny:
hovězí zadní, cibule, víno červené suché, mrkev, celer, petrželka kořenová, vývar hovězí, česnek, mouka hladká, tymián, bobkový list, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu