Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Angreštové čatní

Čatní je název pro hustou omáčku, připravovanou z rozličných surovin. Základem je zelenina nebo ovoce. Používá se k dochucení jídel z masa i vegetariánských, dobrá je i k sýrům.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Simply Food Simply Food

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 320 kJ /
316 kcal
Bílkoviny3,76 g
Tuky5,43 g
Vláknina10,58 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 203 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy58,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na tenké plátky, opatrně, nesmí se vám připálit. Přidejte angrešt, který můžete lehce rozmačkat a strouhaný česnek a zázvor. Přiveďte k varu a přidejte postupně všechny ostatní ingredience. Krok 2: Přidávejte je po částech a postupně ochutnávejte. Krok 3: Vařte za stálého míchání, až se vám směs spojí v krásně táhlou kaši, kde bude stále znatelná struktura cibule i angreštu. Krok 4: Čatní můžete podávat teplé nebo vychlazené.

TIP: Jak připravit omáčku čatní ze zeleniny nebo z ovoce

Zveřejněno 3. 8. 2015

Poznámka autorky Simply Food

Chuť čatní je individuální, záleží na kyselosti angreštu, navíc někdo má raději chuť sladkou, jiný zase kyselou. Chilli není podmínkou, ale v čatní, dělá příjemný dozvuk na jazyku. Při vaření dejte pozor, vzhledem k množství cukru má tendenci se připalovat. V lednici vám vydrží několik dní (tedy pokud nějaké zbude) Pokud ho ještě horké uzavřete do sklenic, které převrátíte dnem vzhůru můžete ho na chladné místě skladovat stejně jako džem. Chuť angreštu se skvěle hodí k bílému masu a sýrům.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Angreštové čatní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPo6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Angreštové čatní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPo6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Máme na zahradě angrešt a protože nejsem na sladké, nevěděla jsem, co s ním. Na koláče, marmelády, ovocné knedlíky mě neužije. Už jsem ho zkoušela dát i pod maso. Ale tenhle recept je bomba. Nádherně sladko-kyselo-pálivý s jemnou ovocnou vůní. K minutkám ideál.

Recept mě zaujal a moc se mi zamlouvá:-KVěřím,že angreštové čatní je výborné:-pU nás by určitě dlouho nevydrželo;-)

Tématické fráze:
angreštové chutney, chutney z angreštu, recepty z angreštu, chatni z angreštu, angrestove chatni, angreštové recepty, čatní, recept na čatní, angrešové čatni, chutney angrestove, angreštové, recept čatný, angrešt recepty, co se dělá z angreštu, anreštové čatní, angrest chutney, angraštové čatní, chatni z angreštu a meruňky, angeštové čatní, chutnej angeštový

Suroviny:
angrešt, cibule bílá, česnek, zázvor čerstvý, ocet vinný, hořčice hrubozrnná, cukr třtinový, chilli paprika čerstvá, olej

Přidat fotografie receptu