Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynzová polévka se špenátem

Tuto jednoduchou krémovou polévku ze špenátu či mangoldu a brambor podáváme posypanou vejci vařenými natvrdo a rozdrobenou brynzou. Díky jemné chuti a pěkné zelené barvě si ji jistě oblíbíte i vy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Simply Food Simply Food

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 888 kJ /
1 168 kcal
Bílkoviny78,01 g
Tuky70,89 g
Vláknina10,23 g
Cholesterol 635 mg
Sodík 2,20 g
Sůl5,94 g
Sacharidy49,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujte oloupané brambory nakrájené na kostky a listy opraného špenátu. Krok 2: Zalijte zeleninovým vývarem a mlékem. Krok 3: Nechte vařit do měkka. Krok 4: Polévku rozmixujte do hladkého krému a přidejte 2/3 rozdrobené brynzy. Polévku dochuťte solí a pepřem. Krok 5: Vejce uvařte na tvrdo. Hotovou polévku posypte sekanými vejci a rozdrobenou brynzou.

TIP: Jak uvařit vejce

Zveřejněno 3. 8. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzová polévka se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nPql

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brynzová polévka se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nPql

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hlívová polévka s droždím, brynzová polévka se šunkou, brynzová polévka

Suroviny:
brambory, špenát, mléko, vývar zeleninový, brynza, vejce, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu