Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Housky na hamburgery

Dozlatova vypečené, na povrchu křupavé a vláčné uvnitř. Takové jsou tyto housky na hamburgery. Kynutí zabere sice více času, nicméně odměnou nám poté budou skvělé hamburgery kterými oslníte i ty nejnáročnější strávníky.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Snadný

Doba přípravy 195 min Doba přípravy: 180 min Doba tepelné úpravy: 15 min

195 min (180 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 kusů

8kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 080 kJ /
2 170 kcal
Bílkoviny70,09 g
Tuky53,04 g
Vláknina14,11 g
Cholesterol 610 mg
Sodík 3,43 g
Sůl8,47 g
Sacharidy346,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse kuchyňského robotu smícháme mléko, vodu, droždí, cukr, sůl a vejce, krátce promícháme. Do mísy přidáme postupně mouky a řádně promícháme. Následně vmícháme máslo. Krok 2: Připevníme hnětací hák a hněteme při nízké rychlosti 6-8 minut (nebo hněteme ručně v míse, nebo na válu). Těsto může být trochu lepkavé, ale nechceme přidat příliš mnoho mouky, aby nebylo zbytečně tuhé. Krok 3: Těsto přendáme do olejem vymazané mísy a přikryjeme potravinovou fólií a necháme kynout na teplém místě do zdvojnásobení velikosti, cca 1-2 hodiny. Krok 4: Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 5: Těsto rozdělíme na 8 stejných částí (můžeme zvážit). Z těsta uděláme 8 malých bochánků, které položíme na plech asi 5-7 cm od sebe. Krok 6: Opět přikryjeme fólií lehce naolejovanou a necháme kynout 1-2 hodiny, dokud těsto nezdvojnásobí velikost (může být i méně času - pokud těsto překyne, vytvarujeme znovu bochánky a hlídáme správnou velikost). Krok 7: Na spodní příčku trouby dáme velkou kovovou nádobu s vodou. Předehřejeme troubu na 200 °C. Krok 8: Povrch housek lehce potřeme vajíčkem rozšlehaným s vodou a posypeme sezamovými semínky. Krok 9: Housky pečeme na střední příčce asi 15 minut dozlatova, v polovině pečení otočíme plech. Po upečení je necháme na mřížce vychladnout.

TIP: Oblíbené recepty na domácí hamburgery

Zveřejněno 8. 8. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Housky na hamburgery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WRyg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Housky na hamburgery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WRyg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Může býtdobré, zkusím:-p

Tématické fráze:
housky na hamburger, houska na hamburger recept, hamburgerová bulka recept, žemle na na hamburgery, žemle na na hamburger, recept na housky na hamburger, male hamburgery, pečeme housky na hamburger, houska na hamburger, housky na hamburgr, recepty vareni housky na hamburger, žemle na hamburgery, houška hamburgery recept, malé hamburgry, housky na hamburgery, top recepty housky na hamburgery, malé hamburger, housky na hamburgery recept, male hamurgry, housky na hamburger recept

Suroviny:
mléko, voda, droždí, cukr, sůl, vejce, mouka chlebová, mouka hladká, máslo, vejce, voda, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu