Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Minutková krkovička s houbovou omáčkou

Plátek krkovičky je zprudka orestovaný na olivovém oleji a k němu se podává smetanová omáčka s hříbky. Za pár minut je hotovo a s hranolky nebo vařeným bramborem si pochutnáme na rychlé, syté večeři.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 395 kJ /
333 kcal
Bílkoviny2,10 g
Tuky35,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy2,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátek krkovičky potřeme lehce olejem, osolíme a opepříme z obou stran. Do pánve nalijeme trošku olivového oleje. Jakmile je pánev rozpálená, vložíme plátek krkovice a zprudka opečeme z obou stran po dobu cca 4 minuty. Krok 2: Maso poté vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku nalijeme smetanu a přidáme hrst mražených hub. Společně krátce povaříme a jakmile smetana zhoustne, přisypeme nasekanou petrželovou nať. Krok 3: Podáváme s chlebem, ale hodí se i hranolky.

TIP: Jak zamrazit houby, aby si zachovaly svou plnou chuť

Zveřejněno 6. 8. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Minutková krkovička s houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mP40

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Minutková krkovička s houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mP40

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

:yes:

Omáčka skvělá, chválím a přidávám foto :-8:yes:

Dajda: v makru

Moc dobré !!!!!!!! :-p:yes: neměla jsem mražené hříbky, tak jsem dala sušené bílé a bylo to vynikající!

casino: Upraveno, jak to dělám já;-)
...zprudka opečeme z každé strany cca 4 minuty.:yes:

casino: já bych to tak nepitvala:-D

Vypadá to krásně, tohle já můžu:-):yes:

Paráda:yes:

"...zprudka opečeme z obou stran cca 4 minuty."
Nebylo by lepší: ...zprudka opečeme z každé strany cca 2 minuty.:-)

:-):yes:

:yes::yes:

:-*:yes::-p

Zítra vařím.Dík za recept.:yes:

:yes::yes::yes:mražené houby mám...krkovici koupím a mám na víkend oběd...vypadá to mňamózně;-):yes::yes:

A kde mám vzít ty mražené hříbky?! Být jich, tak neváhám a vařím.:yes:

to je božský pohled:yes::-D a úžasná mňamka;-)

miro kuchár::-8:-8:-8

miro kuchár 8. 8. 2015 12:08
Autor receptu i recept sám je po brněnsku "špica". Musím znovu
citovat pana Trošku - NEBE V HUBĚ !!! Díky za šmakuládu.
:-p:-p:-p:-*:-*:-*:yes::yes::yes:

Mńam :-p:yes:

:-);-):yes:

Tématické fráze:
vepřová krkovice s houbovou omáčkou, krkovice na houbách, veprova krkovicka s houbovou omáčkou, krkovička s omáčkou, krkovice s hribkovou omáčkou, krkovice v houbové omáčce, krkovička s hříbkovou omáčkou, houbova omacka, hříbková omáčka k minutkovému masu, krkovicka s huobovou omacka, minutkova krkovice, krkovice s houbama, krkovice na houbách se smetanovou s omáčkou, krkovička na houbách, vepřová krkovice na houbách, houbová omáčka s hranolky, minutky z masa a houbami, krkovička s houbami, houbova omacka k minutce, krkovice se žampionovou omáčkou

Suroviny:
krkovice vepřová, houba hřib, smetana 33%, sůl, pepř mletý, olej olivový, nať petrželová

Přidat fotografie receptu