Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborné pomerančové bábovičky se sirupem

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veganotic veganotic

Snadný

Suroviny

Porce: 6 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 618 kJ /
2 777 kcal
Bílkoviny44,71 g
Tuky16,46 g
Vláknina12,09 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy606,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejte na 180°C a formy na bábovičky vymažte tukem a vysypte moukou (pokud máte teflonovou formu, vymazávat jí nemusíte). Krok 2: Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl a zamíchejte. Krok 3: V jiné míse dobře promíchejte kokosovou smetanu, pomerančovou šťávu, mléko, vodu a vanilkový extrakt. Krok 4: Obě směsi spojte a lehce promíchejte. Krok 5: Naplňte formičky a pečte 25 - 30 minut (pokud máte černou teflonovou formu, dobu pečení zkraťte na 20 - 25 minut). Krok 6: Zatímco se bábovičky pečou, připravte sirup. Krok 7: Vodu s cukrem dejte do rendlíku a zahřívejte tak dlouho, dokud se cukr úplně nerozpustí a směs lehce nezhoustne. Krok 8: Poté sundejte z ohně a vmíchejte pomerančový džus. Krok 9: Jakmile vyndáte bábovky z trouby, ještě ve formičkách je lehce na několika místech propíchejte špejlí a přelijte asi polovinou sirupu. Krok 10: Před vyjmutím z formiček nechte bábovky ještě 10 minut chladnout, poté je nechte plně vychladnout na pečícím roštu. Krok 11: Podávejte se zbylým sirupem, kousky pomeranče a čerstvou mátou.

Zveřejněno 11. 8. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné pomerančové bábovičky se sirupem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gPo6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné pomerančové bábovičky se sirupem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gPo6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Veganotic: Díky za vysvětlení, líbí se mi to :yes:

Je to sice kalorická bomba ale vypadá nááádherně:yes:

Veganotic 11. 8. 2015 12:22
Kokosovou smetanu získáme z plechovky s kokosovým mlékem. Kdybychom rovnou použili její obsah, bude obsahovat i kokosovou vodu, tj. bude méně tučná. Když dáme mléko předem ztuhnout, vyseparuje se právě tučnější smetana, kterou použijeme.

Jaký smysl má dávat ztuhnout kokosovou smetanu, kterou pak smícháš s ostatními přísadami, píšeš - dobře promíchat - ale pokud to chci dobře promíchat, nemůže být smetana ztuhlá. Upřesni, prosím, díky ;-)

Tématické fráze:
teflonová forma na bábovičky, bábovičky recept, bábovičky pomerančové, pomeranřové bábovičky, vymazávat teflonovou bábovku?

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, prášek do pečiva, mléko kokosové, šťáva pomerančová, mléko sojové, voda, extrakt vanilkový, sůl, cukr, voda, šťáva pomerančová

Přidat fotografie receptu