Suroviny
Porce: 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 150 kJ / 4 816 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 155,00 g |
Tuky | 288,32 g |
Vláknina | 18,56 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 5,44 g |
Sůl | 13,44 g |
Sacharidy | 392,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těstoviny uvaříme podle instrukcí na obalu.
Krok 2: Zatímco se těstoviny vaří, nakrájíme slaninu na slabé proužky a orestujeme dokřupava.
Krok 3: Vyjmeme z pánve a necháme okapat, např. na papírovém ubrousku.
Krok 4: V pánvi necháme trochu vysmaženého tuku a přidáme cibuli a česnek, orestujeme dozlatova.
Krok 5: V míse rozšleháme vejce, parmezán, smetanu a sůl s pepřem.
Krok 6: Jakmile jsou těstoviny uvařené, slijeme vodu, ale udržujeme je stále horké.
Krok 7: Rychle do nich vmícháme vaječnou směs a řádně mícháme. Těstoviny musí být skutečně horké, protože se v nich vejce uvaří. Omáčka bude houstnout a pokryje těstoviny. Pokud by byla moc hustá, můžeme ji rozředit vodou, ve které se vařily těstoviny.
Krok 8: Přidáme slaninu a cibuli s česnekem.
Krok 9: Řádně promícháme.
Krok 10: Podle chuti podáváme posypané parmezánem.
Zveřejněno 12. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těstoviny carbonara s parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6Dw
Moje poznámka
Těstoviny carbonara s parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6Dw
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 5 hodinami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno 30. 1. 2025 18:00
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno 30. 1. 2025 17:17
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citrónová babeta
Neregistrovaný před 3 minutami
Gnocchi se špenátem a lososem
Neregistrovaný před 4 minutami
Jazyk na smetaně
Neregistrovaný před 5 minutami
Rychlá ořechová bábovka
Neregistrovaný před 7 minutami
Babiččina třená bábovka
Neregistrovaný před 8 minutami
Těstoviny s dušenou mrkví
Neregistrovaný před 12 minutami
Domácí houstičky bez kynutí
Neregistrovaný před 18 minutami
Kuřecí čína v pomalém hrnci
MinaJ před 29 minutami
Cookies s čokoládou
Neregistrovaný před 36 minutami
Švestkové buchty jako od babičky
Neregistrovaný před 38 minutami
Tématické fráze:
těstoviny s parmazánem,
gnocchi carbonara,
recept na těstoviny s parmazánem,
těstoviny s parmazánem recept,
těstoviny carbonara recept,
recepty na těstoviny s parmazánem,
testoviny carbonara,
linguine carbonara,
testoviny carbonare,
testoviny s parmazanem,
recept gnocchi carbonara,
gnocchi carbonara recept,
testoviny s parmazanem recepty,
linguine alá carbonara s parmazánem, anglická slanina,
testovinys parmazánem,
těstoviny recepty,
co uvařit s parmazánem,
recepty z těstovin,
recept na těstoviny carbonara,
tedtoviny s permezánem
Suroviny:
těstoviny,
slanina anglická,
cibule,
česnek,
vejce,
sýr parmazán strouhaný,
smetana,
sůl,
pepř černý
Komentáře (6)