Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Základní hummus

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veganotic veganotic

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 910 kJ /
457 kcal
Bílkoviny4,18 g
Tuky42,10 g
Vláknina2,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 65 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy13,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Přes noc namočenou cizrnu slijte, dejte do většího hrnce, přidejte 2 a půl litru vody a prášek do pečiva a přiveďte k varu. V otevřeném hrnci vařte 2 hodiny, dokud není cizrna velmi měkká. Slijte a nechte dalších 40 minut odstát. Krok 2: Jednodušší (a musím přiznat, že pro mě i chutnější) varianta je použít kvalitní cizrnu z konzervy (např. Alnatura). Cizrnu, tahini, olivový olej, římský kmín, 1/2 lžičky soli a 1/2 hrnku vody, ve které se cizrna vařila (nebo té z konzervy) dáme do mixéru (nebo použijeme tyčový mixér) a mixujeme tak dlouho, dokud není směs hladká. Přendáme do uzavíratelné nádoby a necháme nejméně 3 hodiny odpočinout v lednici. Krok 3: Před podáváním posypeme oblíbeným kořením a zalijeme olivovým olejem.
Hummus ozvláštní například sušená rajčata, červená řepa, česnek, limetka, červená paprika, čerstvé bylinky (koriandr, petržel), červená nakládaná paprika. Light verzi připravíte s vařeným květákem místo části cizrny.

Zveřejněno 16. 8. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Základní hummus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2EMJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Základní hummus

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2EMJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Do surovin na základní hummus nepatří prášek do pečiva římský kmín. Naopak Vám v seznamu surovin chybí česnek špetka pepře. Římský kmín, nasekané olivy, chilli a další přísady uvedené na konci Vašeho receptu, jsou už hummusy ochucené, ne základní. Nasekaná koriandrová nebo petrželová nať se přidává až při servírování, ale téměř vždy.

Netuším, co s cizrnou děláte, ale namočená cizrna stačí vařit cca 30 min. bez prášku do pečiva. Solí se, až ke konci varu. Jinak mi tam chybí česnek. A víc tahini, případně koriandr. Všechno je o chuti a chuti experimentovat ...;-)!

Skvělý recept-plechovky cizrny mám a tak zítra vyzkouším. Děkuji

Prášok do pečiva, sóda bikarbóna likvidujú v strukovinách vitamíny skupiny B. Ak chceme variť zdravo, tak by sme to robiť nemali. Ako píše jitkas, je to zbytočné, stačí cícer dobre namáčať.;-)

Nema byt omacky tahini vice, tedy ne lzicky, ale lzice?? Zda se mi ji malo na toto mnozstvi cizrny....Prasek do peciva tez nepouzivam, neni vubec nutny, cizrna zmekne i bez neho, staci ji dobre namocit, i 24hod, v tom pripade ji dam i s vodou do lednice, aby nezacala kvasit, obzvlast, kdyz je teplo.

Tématické fráze:
hummus, hummus z konzervy, hummus recept, hummus z nakládané cizrny, domácí chumus, hummus bez tahini, hummus z cizrny v konzerve, tahini pasta alnatura, alnatura tahini, hummus bez tahini recept, tahini hummus, hummus recept top recepty, hummus z cizrny konzervy, cizrnový hummus s tahini, domácí hummus bez tahini, cizrna z konzervy recepty, humnus recepty, cizrna konzerva hummus, cizrnový prášok, top recepty humus

Suroviny:
cizrna, prášek do pečiva, tahini, olej olivový, římský kmín mletý, šťáva citronová, sůl

Přidat fotografie receptu