Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelné závitky (holubky)

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

IvettaG IvettaG

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 127 kJ /
3 854 kcal
Bílkoviny197,16 g
Tuky155,17 g
Vláknina14,90 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 1,64 g
Sůl3,90 g
Sacharidy411,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme rýži a dáme stranou. Krok 2: Na pánvi si osmahneme na cibulce mleté maso, které ochutíme kořením, já používám uzenou papriku, vegetu pikant, sůl a pepř, můžeme použít i česnek. Krok 3: Takto připravenou masovou směs smícháme s uvařenou rýží a přidáme rajský protlak, důkladně promícháme popř. ještě dochutíme solí atd. Krok 4: Hlávkové zelí zbavíme košťálu a dáme vařit do většího vysokého hrnce tak, aby bylo zelí celé ponořené ve vodě.
Vaříme do změknutí, poté hlávku zelí vyndáme, vychladíme a rozebereme na jednotlivé lupeny. Krok 5: Jednotlivé lupeny plníme masovo-rýžovou směsí a tvoříme závitky, které klademe vedle sebe do pekáče.
Mírně podlijeme vodou a dáme zapéct na cca 20-30 min (podle trouby a podle vel. závitků).

Zveřejněno 13. 8. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné závitky (holubky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q913

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné závitky (holubky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q913

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

SilviaD: :-K
Aby nedošlo k omylu:
Palec hore pod vaším komentářem je za tu Vegetu :-)
No a kdyby to šlo, tak dám i palec dole - za tu vaši poslední větu:-(
Mám totiž za to, že je šumafuk reagovat na komentář po pěti dnech, či po pěti letech ;-)

Andrea3110: Aký problém? Veď ju do varenia nedávajte. Ja ju tiež vôbec nepoužívam ale nemám problém použiť recept, v ktorom je, ak sa mi páči. Len ju vynechám. Tento recept tu je vložený 5 rokov, tak sa mi zdá byť ten koment úplne zbytočný.

K čemu ty Vegeta?
Zbytečně kazíte tak dobré jídlo !! :-//:-//:no:

Já dělávám tak, že místo masa na povařené zelné listy kladu kolečko např. šunkový salám, plátkový sýr, opět salám, sýr, salám, sýr.. Zamotám a bud obaluji jako řízek a smažím a nebo též jen zapeču v troubě.. K tomu bramborovou kaši a nějakou přílohu..:-))

Tématické fráze:
holubky z mletého masa, holubky na zelném listu, mleté maso v zelném listu, holupky, kapustové holůbky, recept na golubky, jak se vari holubky, holubky v troube, zelné závitky, holuybky, solubky, mlete maso holubky, zelne zavitky z mleteho masa a ryzi, mleté maso v zelném listě, holubky z mleteho masa v pekači, recepty holupky, maso v zelném listu, holubce, holubky z mletého masa recept, recept s mletým masem holubky

Suroviny:
zelí hlávkové, maso mleté, rýže, protlak rajčatový, paprika sušená uzená, vegeta, cibule, sůl, pepř, česnek, olej

Přidat fotografie receptu