Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto z pečeného masa

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 707 kJ /
1 603 kcal
Bílkoviny104,53 g
Tuky20,85 g
Vláknina14,65 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 243 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy243,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Přímo do pekáčku s výpekem přidáme nakrájenou cibuli, rýži, sůl a vodu. Pečeme v troubě pod pokličkou. Krok 2: Když je rýže skoro měkká, přidáme zeleninu, nakrájené maso a dopečeme do měkka. Krok 3: Dochutíme pepřem a na talíři sypeme strouhaným sýrem.

TIP: Jak uvařit krémové houbové rizoto

Zveřejněno 16. 8. 2015

Poznámka autorky mika59

Tím, že se to peče ve výpeku, je rýže dobře ochucená a je to rychlovka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z pečeného masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Bx7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z pečeného masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Bx7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Hledala jsem jak dělají ostatní a zjištuji ,že stejně. Někdy dělám jen s hráškem a někdy více druhů zeleniny. Bylinky taky podle toho co je po ruce a i sýr pokaždé jiný podle chuti a možností. Nejvíc mi chutně Parmezán nebo podobný Grana padano. Taky mám ráda tohle české rizoto, spíš než to italské kašovité.

:-)<3:yes::yes::-K

janatka: Díky za fotečku a všem vám moc děkuji :-K:-K

Takto mě to kdysi naučil můj taťka,proto znám a když zbude nějaký ten výpek,tak ho používám.;-):yes:

Petra:Já v tom výpeku moc omastku nemám a pod zeleninu ho taky moc nedávám.

Ivana Ch: Já si ho dám tak jednou za půl roku,když peču kuře,to mi stačí. Také nedávám ani hrášek ani kukuřici, zato hodně kořenové zeleniny :))) A výpek samozřejmě. Máslo už nedávám, je v tom výpeku

Dělám taky hoodně podobně, zeleninu obměňuji podle chuti a stavu zásob:-):yes:

Rizoto mají mužský rádi, já né, říkám že ho mám zakázaný od doktorky. Rýži dělám ve výpeku z masa taky, nedávám ani hrášek ani kukuřici, zato dávám hodně kořenové zeleniny podušené na kousku másla. Dělám to už tak létaletoucí.

Mě přijde super upéct rýži v tom výpeku, nechápu, že mě to nenapadlo. Ani tam podle mě nutně nemusí přijít to maso, stačí zelenina, houby, zamíchat sýr a tak. Děkuji za inspiraci:-):yes:

Taky mám ráda tohle české rizoto, sypké. Dělám ze zbytků z pečeného kuřete, ale dávám jinou zeleninu, rýži uvařím zvlášť a jenom propojím chutě v pánvičce. :)

Dělám prakticky stejně :-p:yes:

Tématické fráze:
rizoto z pečeného vepřového masa, rizoto pečené v troubě, rizoto ze zbytků masa, vepřové rizoto pečené v troubě, rizoto ze zbytku, co se zbytky pečeného vepřového masa, co se zbytky pečeného masa, pecene rizoto, recepty ze zbytků pečeného masa, rizoto z pečeného kuřete, rizoto z vepřového masa, rizoto recept, zbytky pečeného masa, co ze zbytku pečeneho masa, rizoto z zbytků pečeného kuřete, zbytek pečeného masa, ryzoto z pečeného masa, rizeto z pečeného masa, co z pečeného masa, rizoto z vepřového masa v troubě

Suroviny:
plecko vepřové, rýže, voda, hrášek mražený, kukuřice mražená, cibule, paprika čerstvá červená, sůl, pepř, petrželka, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu