Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenát sekaný a nejchutnější

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie197 kJ /
47 kcal
Bílkoviny2,58 g
Tuky0,24 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,12 g
Sůl2,75 g
Sacharidy6,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špenát dáme do síta, prolejeme studenou vodou a necháme okapat. Krok 2: Na olivový olej si dáme osmažit nadrobno nakrájenou cibulku, promícháme jí s Vegetou, přidáme sekaný špenát a dusíme tak 5 minut na mírné teplotě. Krok 3: Všechno pak promícháme s kysanou smetanou, nebo bílým jogurtem a stáhneme ze sporáku.

Zveřejněno 1. 4. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Tento špenát je opravdu výborný a mimo jiné se dá i mazat třeba na topinky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát sekaný a nejchutnější

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/76p1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát sekaný a nejchutnější

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/76p1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

:-p+6:yes:Tento špenát je opravdu výborný a zahušťovat se nemusí,je takový hutnější,než protlak-do toho jíšku i vajíčka dávám.A s tím koprem,který máme moc rádi určitě vyzkouším:-p:-*

Dneska bude s kuřecím plátkem a bramborama, už se na něj těším;-)

Martina-Brooklyn 24. 1. 2010 21:36
Tak jsem prave udelala spenat s koprem! O kopru ve spenate jsem predtim nikdy neslysela a jsem moc prijemne prekvapena uzasnou chuti. Spenat s koprem je chutove mnohem lepsi nez cesnekova verze, alespon pro me. Diky moc za super recept!:yes:

Špenát mám moc ráda, kopr taky, ale spojit tyto suroviny dohromady by mne nikdy nenapadlo. Rychlé a výborné. Díky za typ.

Marti, právě tenhle špenát nemusíš vůbec zahušťovat, je hustý sám o sobě úplně al dente, není tam žádná voda jako když uděláš ten drcený:-!Teď jsme ho měli k vepřu,úzo a knedle, ale pokud ho budu dělat, tak úplně ke všemu, kam se hodí-je opravdu lahodnej, tak jsem si špenát vždycky představovala;-)a ten kopr, no ňamičky mňam:-p:-D

Bibinko, špenát nezahušťuješ? Ani vajíčkem? Musím říct, že kopr ve špenátu mě skutečně láká k vyzkoušení :-) a ta zakysanka v něm taky vypadá zajímavě ;-). A k čemu ho servíruješ?

Kopr máme rádi, do špenátu jsem ho ale nikdy nedávala. Tak co nejdřív vyzkouším, díky.

Bibinko, ta zeleň:yes: ještě jsem nevyzkoušela tu tvojí zelenou polévku/byla od tebe, viď:-?/ a už se budu chystat na špenát, moc pěkné a určitě i dobré:-)) máš boďku:yes:

Ja dávam do špenátu hodne masla,potom je taký jemný:-p

Magdalenko, samoízřejmě česnek dát můžeš, ale v tom případě ten kopr nedávej, to by se chutě mlátily. Já také požívám česnek, ale tady ne. Kopru opravdu hrstička a právě ten dodá tomu špenátu tak božskou chuť. Dělám špenát docela často a máme ho rádi, žádný se však tomuto nevyrovná, věř mi.;-)

Môžem sa spýtať na ten kopr? Obyčajne kombinujem špenát s cesnakom, tak si to dobre neviem predstaviť. Ďakujem za odpoveď.

Díky vyzkouším. ;-)

:-):-p:yes:

Tématické fráze:
špenát recept, jak se dela spenat, špenát recepty, špenát jako příloha, špenát příloha, jídla ze špenátu, špenát, špenát s jogurtem, priprava sekaneho spenatu, recept na spenat, drcený špenát, přílohy ke špenátu, jidlo ze spenatu, recept špenát, špenát rcept, špenát s kysanou smetanou, zahušťování špenátu, spenat ako priloha, spenat drceny, spenat priloha recept

Suroviny:
cibulka jarní, kopr, olej olivový, vegeta, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu