Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový bourguignon

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veganotic veganotic

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 747 kJ /
657 kcal
Bílkoviny11,91 g
Tuky40,97 g
Vláknina20,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 127 mg
Sůl0,19 g
Sacharidy53,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V pánvičce rozehřejte lžíci oleje a lžíci rostlinného másla. Krok 2: Přidejte na plátky nakrájené houby a asi 3 minuty opékejte. Krok 3: Sejměte z ohně ještě předtím, než houby pustí šťávu. Krok 4: V hrnci rozehřejte zbývající olej a rostlinné máslo, přidejte nakrájenou mrkev, cibuli, tymián, sůl a černý pepř a na středním plameni opékejte cca 10 minut, dokud není cibulka světle hnědá. Krok 5: Přidejte rozmačkaný česnek a ještě asi minutu osmahněte. Krok 6: Přilijte víno a zvyšte teplotu. Vařte, dokud se víno nezredukuje asi na polovinu. Krok 7: Přidejte rajčatový protlak, vývar a houby a snižte teplotu na mírný var. Vařte asi 20 minut. Krok 8: Přidejte nakrájenou cibulku a nechte mírně vařit ještě dalších 5 minut. Krok 9: Mouku rozmíchejte v trošce vody a přilijte do omáčky. Nechte dojít dalších 10 minut. Krok 10: Dochuťte a podávejte s těstovinami, dozdobené rostlinnou smetanou (našlehanou s trochou estragonového octa či lanýžového oleje).

Zveřejněno 22. 8. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový bourguignon

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JR5l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový bourguignon

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JR5l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
bourguignon, bourgignon recept, bourguinon houbový, hubový bourguignon, bourbignon, hubovy burgynjon, veganotic houbový, bourguingon, burgignon recept, houbový bourgignon, recept na bourguignon

Suroviny:
olej olivový, máslo rostlinné, portobello, mrkev, cibule, česnek, víno červené, vývar zeleninový, protlak rajčatový, tymián sušený, mouka polohrubá, cibule, smetana rostlinná, těstoviny

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu