Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podmáslový sirup na lívance

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 5 min

10 min (5 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 145 kJ /
1 708 kcal
Bílkoviny5,81 g
Tuky68,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 214 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy267,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve velkém hrnci rozpustíme na středním stupni máslo, přidáme cukr, podmáslí a kukuřičný sirup. Mícháme šlehací metlou.
Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 2 až 3 minuty. Krok 2: Přidáme jedlou sodu a vanilku. Pozor! Směs bude šumět a bublat a zdvojnásobí svůj objem, proto je třeba použít skutečně větší hrnec.
Odstraníme z plotny a necháme za občasného míchání zhoustnout.
Přelijeme přes lívance, palačinky, wafle, apod.

Zveřejněno 23. 8. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslový sirup na lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZRjE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslový sirup na lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZRjE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

zizala:ne ne, chuť karamelu to nemá

Coleta:klidně až 4 týdny

To je něco jako mléčný karamel, ne? Pěkné, zajímavé :yes:

Jak dlouho to vydrží v lednici?

Konečně něco originééélního:yes:

Tématické fráze:
sirup na lívance, postup nalivance

Suroviny:
máslo, cukr krupice, podmáslí, sirup kukuřičný, soda jedlá, extrakt vanilkový

Přidat fotografie receptu